Érdekességek

Alvás a levegőben?

Miért aludjunk a hideg, kemény talajon, ha tudunk aludni a levegőben? Számtalanszor elképzeltem már, milyen lehet a fák között, a magasban aludni és hamarosan ez mindenki számára elérhető lesz.

A hordozható faházakról is híres Tentsile bemutatta a legújabb találmányát, ami nem más, mint egy ultakönnyű, fára kiköthető sátor, a Flite Tent. Súlya nem több, mint egy átlagos laptop-é és könnyen hordozható, akár a hátizsákodra is ráteheted. A sátor mindössze 2.2 kg.

A részben sátor, részben függőágy új szintekre emeli a kempingezés fogalmát, illetve sokkal nagyobb szabadságérzést ad. A Tentsile terméke mindössze 10 perc alatt felállítható és 3,7 négyzetméternyi területet tudunk vele elérni. A függőágy-sátor része még egy boltíves rovar háló és egy vízhatlan poliészter tető. A köteleknek köszönhetően bárhova felszerelheted.

Tentsile-Flite-tent-5-1020x610

A Flite Tent öt különböző színben lesz kapható és a csomagolás mérete 45x15x15 cm, tehát nagyon kompaktnak mondható. A maximális magassága 1,20 m és a terhelhetősége 220 kg. Ennek köszönhetően, a sátor alkalmas egy romantikus randira a fák között, borozgatással egybekötve. A Tentsile minden eladott sátor bevételéből három fát ültet, ezzel is bizonyítva a természet iránti elkötelezettségüket. A termék december 10-től lesz rendelhető és az ára 350 dollárnál kezdődik.

Forrás: http://inhabitat.com