Érdekességek

Ha eleged van a tűlevelekből

A karácsonyhoz hozzá tartozik, hogy együtt vagyunk szeretteinkkel, ajándékokat adunk egymásnak, pukkadásig tömjük magunkat nagyi bejgliével, és persze az is, hogy a szoba egy kiemelt pontján ott csillog-villog a feldíszített karácsonyfa. De ki ne ismerné azt az érzést, amikor 28-adika körül fáradtan kibattyogunk a hálószobánkból a karácsonyra kapott mamuszunkban és látjuk, hogy a föld, meg újdonsült lábbelink talpa is tele van elhullajtott tűlevéllel.

Ettől az érzéstől kíván megmenteni minket a frappánsan PossibiliTree névre keresztelt vállalkozás, ami három fantasztikus fából készült alternatív karácsonyfával készül az idei ünnepekre. Az baromi menő, díjnyertes felfüggesztett Fa 30-40 cm-re lóg a földtől. A közel 180 cm magas fa tíz sor műágból áll, és gyönyörűen lebeg a karácsonyi ajándékok felett. Feltekerve szállítják. Csak ki kell tekerni, kiegyenesíteni, és már kész is. Elég jó, egy ilyen nagy tárgyhoz képest. Ezen kívül még három asztalra tehető fát is gyártanak, többek közt a Wabi Sabi-t, ami a névadó apán filozófiából eredően apróbb szépséghibákkal rendelkezik.

possibilitree-2

A belga OdenneBoom az általuk csak „Design Fa”-ként emlegetett területre specializálódtak. Az egyik legjobb termékük az életnagyságú verzió, amit duplarétegű kartonpapírból készítettek. Sőt, 300 LED izzóval együtt érkezik, ami távirányítással vezérelhető! Egy másik változata is lehengerlő, a strapabíró bükkfából készült karácsonyfa, ám sajnos ennek az ára is levesz minket a lábunkról, mivel az árcédulájukon az €1.950 olvasható. De ez minden designer fa-szerető álma.

odenne-boom-2

A Cardboard Safari-nak van egy király és olcsó kartonpapír fenyője, ami 100%-ban újrafelhasználható.

cardboard-safari-tree

És végül, de nem utolsó sorban a híres francia séf, Alain Ducasse ehető Csoki Fája. Alig 20 cm és ínycsiklandó. A fentiekkel ellentétben ezt nem lehet eltenni jövőre, de nem bánja meg, aki elfogyasztja a Reszkessetek Betörők alatt.

alain-ducasse-chocolate-tree

Aki egy évekig is használható, igényes, és szép külsővel rendelkező fát szeretne karácsonyra, az ne habozzon, nézzen utána a fentebbieknek.

 

Forrás: http://dornob.com