Érdekességek

A dizájn mindenit!

Feldobnád unalmas lakásod? Azt akarod, hogy mindenki ámuljon, amikor belép az ajtódon? Vagy csak jól elrejtenéd a cuccaidat? A mai világban, főleg az internetnek köszönhetően jobbnál jobb tervezők oszthatják meg ötleteiket a világgal, éppen ezért a világháló bármelyik sarkában találhatunk egy furcsa széket, egy egészen egyedi asztalt, vagy olyan lámpát, amit még a sci-fi filmek is megirigyelhetnek. De persze a tény, hogy szinte mindenhol találhatunk valami egyedi külsővel megáldott bútort, azt is jelenti, hogy nehéz kiigazodni ebben a katyvaszban. Mi viszont szeretnénk néhány egészen ötletes dolgot megosztani, amitől még a mi állunk is leesett. Néha azért, mert olyan fantasztikus a cucc, néha meg azért, mert nem nekünk jutott eszünkbe ez az egyszerű, de nagyszerű ötlet. Vágjunk is bele.

Könyvmolyok, figyelem! A következő két dolog elengedhetetlen, ha fel akarjátok dobni az olvasószobátokat. Egyrészt itt van a Nobody&co., vagyis Alisee Matta és Giovanni Gennari által tervezett könyvesfotel. Egy kényelmes ülőhely az olvasáshoz, és ha váltani szeretnétek, még csak fel sem kell állnotok, elég a fotel egyik polcáról leemelni az újabb olvasnivalót. Bőr huzat, festett fa, rengeteg hely a jobbnál jobb könyveknek. Mi kell még? Másrészt pedig napvilágot látott Miron Lior ötlete, a láthatatlan könyvespolc. Teljesen el tud tűnni a könyvek mögött, azt az illúziót keltve, hogy regényeitek a falra tapadva lebegnek. Az acélból készült, egyedi könyvespolc akár 7,5 kg könyvet is elbír, de aki többet szeretne „röptetni”, az akár többet is felszerelhet a falára. Csak egy színben érhető el, láthatatlanban.

bookchair03 invisibleshelf06 invisibleshelf02

Ha már a könyveitek lebegnek a falon, miért ne tehetné ezt az asztalotok is? A Kő, Papír, Robot tervezője, Jessica Banks állt elő egy eddig még soha nem látott koncepcióval, a lebegő kockákból álló kávézóasztallal. Míg a polc csak illúzió, ez valóban lebeg. A fakockákba rejtett erős mágneseknek köszönhetően az asztal úgy néz ki, mint egy szétesni készülő Rubik kocka. Sajnos a mágneseknek köszönhetően nem lesz telefonunk vagy hitelkártyánk legjobb barátja, de egy technika-mentes szobába tökéletes kiegészítő lehet. Viszont ha mégis szeretnénk valami igazán retró holmit a nappalinkba, akkor a Floppy lemez asztalt válasszuk, hiszen Neulant van Exel kávézóasztala nem csak remekül néz ki, de kis fémlap csúsztatható, akár az eredetin, így az asztalba tudjuk rejteni a távirányítót, vagy egy zacskó rágcsálnivalót a filmekhez

.floppytable10

marnetictable

Végül pedig egy univerzálisabb terméket mutatunk, amiből akár könyvespolc, kávézóasztal, lámpa, íróasztal, sőt még válaszfal is lehet. Mi lehet az a varázslatos dolog, amiből ennyi mindent lehet készíteni? Elég csak visszagondolni gyerekkorunkba, hogy milyen jó is volt a LEGO kockákból saját ötleteinket megvalósítani. Ezt az alapötletet ragadta meg az EverBlock, és megcsinálták az óriás LEGO kockákat.

A klasszikus elemek felnagyított változatai, hasonlóan strapabíró műanyagból. Itt már szó szerint csak a mi képzeletünk szab határt, hogy éppen mivel szeretnénk meglepni a hozzánk tévedő vendégeket. Mint láthattunk, a kreativitás nem ismer határokat. Napról napra jelennek meg új termékek, és még megannyi ötlet vár megvalósításra a tervezők fejében. Aki szeretne egy modern, jól kinéző, és a legkevésbé sem unalmas lakásban élni, azok csapjanak le az ehhez hasonló cuccokra, mert ezek mellett az ember garantáltan nem fog a négy fal között unatkozni.

giantlego05

Forrás: http://toxel.com