Érdekességek

1000 óra alatt egy papírrepülő

Ha van 100 nem használható mappád semmikép se dobd ki őket, inkább csinálj belőle repülőt. 1000 óra és kész is vagy egy 1:60 méretarányű repülővel. A 23 éves Luca laconi-Stewart elkészítette a Singapore Airlines A380 repülőgép tökéletes mását. Mozgatható tolóajtók és összecsukható futómű is megtalálható rajta. Luca már több repülőt is készített élete során.

A művész első alkotása egy Air India 777-300ER repülőgép volt, amihez részletes tervrajzokat talált az interneten. A részletes elemeket Adobe Illustratorban átformázta, majd kinyomtatta őket és egy X-Acto kés segítségével kivágta őket. 7 év alatt sikerült elkészítenie a Boeing 777-est, és a legrészletesebbek az első osztályú ülések voltak, melyek darabonkét 8 órányi munkaidőt vettek igénybe.

paper-plane-5-468x351

Az új szingapúri modell 3000 darab összehajtogatott mappapapírból áll és természetesen itt is a legnehezebb rész az első osztály volt. Az üléseket egy 2,5x 1 mm-es gombostűvel sikerült egymáshoz rögzítenie. A művész megjegyezte, hogy ezek a mappapapírok meglepően erősek, ahhoz képest, hogy csak papírok.

Tekintettel arra, hogy laconi-Stewart egy hónapot töltött el a motorok tervezésével és másk négy hónapot az összeszereléssel, ez a modellezés átesett hobbiból munkába. Kijelenthetjük, hogy ő jelenleg a legjobb papírrepülő készítő. A Flickr-en követni tudod alkotásait.

paper-plane-3-468x351

paper-plane-8-468x236

Forrás: http://weburbanist.com/