Érdekességek

Hatalmas szalmarákok Kínában

Kína hírhedt a rossz minőségű levegőjéről, de az utóbbi időben ez úgy tűnik még rosszabbra fordult. Művészek annak érdekében, hogy felhívják erre az emberek figyelmét, létrehoztak három gigantikus szalma rákot. Az alkotások, amelyek nagyobbak, mint 3 autó egy figyelemfelkeltés arra, hogy a mezőgazdasági tevékenységek, köztük a szalma égetés, mennyire szennyezi a levegőt.

A szén a legnagyobb forrása a kínai légszennyezésnek, de a szalmaégetés is elég nagy mennyiségben károsítja a környezetet. Habár betiltották már a szalma égetését, még így is elég sok gazda folytatja továbbra is ezt a rossz szokást.

Annak érdekében, hogy a gazdákat arra ösztönözzék, hogy abbahagyják a szalma égetését, több művész készített szalmából hatalmas rákokat a  Chongming-i rizsföldeken. A légi felvételeken látható, milyen hatalmas méretük is van. A párhuzamos autóúton az arra járók is láthajták az alkotásokat. A CCTV szerint, a művészek ezzel arra tudják ösztönözni az embereket, hogy hasznosítsák újra a szalmát égetés nélkül akár műtrágyába, takarmányba, vagy akár a művészetben.

Straw-crab-art-in-Chongming-6-1020x610

 

Straw-crab-art-in-Chongming-8-1020x610

A rákok helye: Lvhuazhen, Chongming-szigetek.