Érdekességek

Egy lebegő erdő Rotterdamban

Mindannyian hallottunk már az úszó építészetről, de mi a helyzet az úszó erdőkkel? Egy holland designer cég, a Mothership egy 20 fából álló úszó erdőt fog “ültetni” tavasszal. A fák színes, újrahaszonosított bójákban lesznek elültetve. A projekt neve “Dobberend Bos”, amely hollandul azt jelenti, hogy lebegő erdő.

A Dobberend Bos-t egy kolumbiai művész, Jorge Bakker ihlette, aki korábban megalkotta az “In Search of Habitus” nevezetű alkotását. Ez pedig nem más, mint egy akvárium apró bójákkal és modell fákkal. Bakker egyébként ismert a szobrai és installációi miatt, amelyeket úgy tervezett meg, hogy a figyelmen kívül hagyott elemeket, mint a víz és a szél láthatóvá tegyen. A Mothership megragadta az ötletet és több éves kísérletezés után végre készen állnak arra, hogy létrehozzák az erdőt.

Dobberend-Bos-by-Mothership-2-1020x610

A fákat egy közeli faiparostól szerzik be, a bójákat pedig újrahasznosított anyagból készítették, és úgy alakították ki őket, hogy a fák igényeit teljesen kielégítsék. “A miniatűr fák semmilyen veszélynek nem lesznek kitéve. Az erdőnk célja, hogy megmutassa az embereknek, a természet és a városlakók közti kapcsolatot.”- a Dobberend Bos honlapján található nyilatkozat szerint.

A projekt végrehajtási ideje 2016. március 16.

Forrás: http://popupcity.net/a-floating-forest-for-rotterdam/