Érdekességek

Rainworks – láthatatlan alkotások, amelyek eső hatására megjelennek

Egy seattle-i startup cég létrehozott egy olyan spray-t, amely lehetővé teszi, hogy láthatatlan festményeket fessünk. Az alkotásokra csak akkor derül fény, ha nedves lesz, tehát eső, illetve locsolás hatására láthatóvá válnak a művészek remekművei. Mivel a városban nagyon gyakran esik az eső, ezért ezt a seattle-i alkotók ezt ki is tudják használni. A Rainworks egy Kickstarter kampányként indult, de sok rendelést kaptak, így már azon mesterkednek, hogy világszerte tudják értékesíteni a sprayt.

A Rainworks egy crowdfunding kampány, amely azt jelenti, hogy idegen emberek támogatják az ötletet, minimális pénzzel. Ebből jött össze nekik 53,669 dollár, amelyből el tudták kezdeni a vállalkozás kialakítását. A segítőknek természetesen jutalmat is adnak: aki 29 dollár értékben támogatta az ötletet, ajándékba kap egy sprayt, egy stencilt, illetve egy videóinstrukciót. Az előrendelőknek már ebben a hónapban kiszállítják a megrendelt festékszórókat. Egy spray 15 négyzetméter lefestésére alkalmas.

Rainworks-008-1020x610

A Rainworks festékszórók nagyon környezetkímélőek. Mivel csak víz hatására jelennek meg a szimbólumok, alkotások, így nem lesz tőle “mocskosabb” az utca. Egy festés 2-3 hónapig is kitart, de ha valakinek nem tetszik, egy sima tisztítószerrel kevert vízzel bármikor lemoshatja. A Rainworks spray igazából bárki számára használható, ha érez magában az ember egy kis művészetet.

wateractivatedhopscotch2MB

Ha kiváncsi vagy az alkotásokra ezen a linken elérheted őket: http://rain.works

És egy videó: