Érdekességek

Parafadugóból mini-növényke, 5 lépésben

Egészen biztosak vagyunk abban, hogy a karácsonyi ünnepek alatt sokan összegyűjtöttek egy halom dugót. Ha nem dobták még ki őket, ne is tegyék! Megmutatjuk, hogyan lehet belőlük miniatűr virágtartókat készíteni, amely cuki és környezetkímélő is.

Anyagok és eszközök:

  • Parafadugók
  • egy toll
  • egy kis, éles kés
  • egy lapos-fejű csavarhúzó
  • miniatűr palánták
  • föld

How-to-make-recycled-cork-planters-materials-and-tools

1. lépés: Tartsa egyenesen a parafát, és rajzoljon egy kört a tetején úgy, hogy körülbelűl a dugó 1/8 része legyen a körön kívül.

How-to-make-recycled-cork-planters-champagne-cork

2. lépés: Kezdje el a késsel óvatosan, a körön belüli területet kivágni, olyan 2,5 cm mélyen. (Ügyeljen arra, hogy ne vágjon bele a kijelölt területen kívüli részbe.

How-to-make-recycled-cork-planters-chip-away-at-cork

3.  lépés: Egy lapos csavarhúzóval praktikusan ki tudjuk szedni a belső parafát. Ha már úgyérzi, hogy a felénél jár, akkor csak óvatosan faragjon tovább, nehogy kilyukadjon.

How-to-make-recycled-cork-planters-screwdriver-to-hollow-out-cork

4. lépés: Tömjön bele egy kis mennyiségű földet, úgy hogy teret hagyjon a növénynek.

How-to-make-recycled-cork-planters-place-soil-in-cork

5. lépés: Tegye be a mini-növény gyökerét, vagy magját, majd tegyen rá még egy kis földet. Ezután egy olyan helyre tegyék, ahol napsütés éri. A locsolással csak óvatosan, nehogy medencét csináljanak a növénykéből. 🙂

How-to-make-recycled-cork-planters-baby-succulent

Mint látható, egyáltalán nem bonyolult elkészíteni egy ilyen mini-palántát, mégis sokat tudunk így a természetnek adni vele.

Forrás: http://www.decoist.com/