Érdekességek

Körhíd gyönyörű látképpel

Uruguay-ban egy új köralakú híd épült, amely a “lagúnán belüli lagúna” nevet kapta. Rafael Vinoly tervezte, és Rocha és Maldonado között lesz megtaláható. A két város Uruguay déli féltekén fekszik, és eddig nem volt lehetőség autók számára az átkelésre, csak tutajjal tudtak átmenni egyik partról a másikra.

“A koncepció az volt, hogy a Puente Laguna Garzon-ra egy olyan átkelőt építsünk, amely hasznos is, de egyben esztétikai értékekkel is rendelkezik. A csodálatos panoráma a gyönyörű tájra mindenképpen sikeres lett, a lakosoknak biztosan tetszeni fog.” – mondta Vinoly, a New York-ban élő, Uruguay-ból származó építész.

Rafael-Vinoly-Laguna-Garzon-Bridge-2-1020x610

A nagy körforgalom két sávból lesz megközelíthető, illetve gyalogosok számára is lehetőség lesz átkelni a hídon. Forgalmi tábláknak köszönhetően lassítják a forgalmat, pont azért, hogy mindenki megcsodálhassa a tájat. A híd projektért Eduardo Constantini volt a felelős.

Rafael-Vinoly-Laguna-Garzon-Bridge-1-1020x610

Annak ellenére, hogy az építkezés környezetvédelmi intézkedések szerint jött létre, mégis ellenállásba ütköztek helyi környezetvédő csoportokkal.

Rafael-Vinoly-Laguna-Garzon-Bridge-5-1020x610

Forrás: http://inhabitat.com