Érdekességek

Lakókocsiból mini-otthon

Elképesztő, hogy mit lehet tenni egy kis hellyel. Az amerikai Ron Rusnak tökéletes példával mutatta be, hogy egy lakókocsiból, hogyan alakítsuk ki a lehető legjobb otthont. Az egész azzal kezdődött, hogy Rusnak vett egy régi lakókocsit, majd konkrétan az egész belső részt kibelezte és ezután alakította át saját stílusára. Igaz a lakókocsit nem ők fogják használni, hanem olyan lesz, mint egy vendégszoba, de Rusnak mégis úgy gondolja, hogy az apró otthonok növekvő igénye nem fog megállni.

Nehéz elképzelni, hogy ez a 200 négyzetméteres kis otthon egykor egy lakókocsi volt. Rusnak azt mondta egy interjúban, hogy sokkal könnyebb volt a kocsival dolgozni, mint bármelyik másik eddigi otthonával, az elemek sokkal mobilisabbak voltak. Beépített tároló is van a nappaliban, ezen kívül még egy “hálószoba”, amelyre egy létrán lehet felmenni, egy kis tűzhely és egy mosogató. A konyhában a legördülő csaptelep segíti az embereket, a nagyobb edények és evőeszközök mosogatása közben.

tiny_house_loft

A tiszta, klasszikus stílusú, karcsú bútorok és berendezések könnyebbé teszik a mozgást ebben a kis otthonban. A zuhanyzó mérete pont akkora, hogy bármilyen személy befér. A lakókocsi teljesen szigetelt és sok természetes fény jut be. Kimondhatjuk, Ron Rusnak tökéletes kis otthont készített. Az egyik legjobb része talán a mini terasz, amelyen még egy pad is megtalálható, így a napsütésben sem kell messze mennünk az otthonunktól, ha pihenni szeretnénk.

tiny_home_kitchen

Ron-Rusnak-Tiny-Trailer-House

Forrás: http://treehugger.com