Érdekességek

Cocoon Tree – egy könnyű, speciális pihenőhely

Úgy néz ki, mint egy óriás madár fészek a fák között. A Cocoon Tree egy könnyű, vízálló és olcsó faházszerű pihenőhely. Akár két óra alatt össze is tudod szerelni, vagy ha a könnyebb lépést választjátok, akkor az előre összeszerelt spotokat is megvásárolhatjátok, amelyet tapasztalt hegymászók raktak össze. Ami még vonzóbbá teheti az ötletet a természet szerelmesei számára, az nem más, mint a légkondicionáló berendezés, amely nap és szélenergia segítségével működik.

A Cocoon Tree egy alumínium szerkezet, amelynek súlya nem több, mint 60 kg. tizenkét helyen lehet kifeszíteni, amely több, mint 1 tonnát is elbír. Egy 3 méter átmérőjű matrac és egy egyedi takaró is része a csomagnak, tökéletes 2 fő számára. A tökéletes hangulatot a vízálló külső réteg biztosítja, Ahhoz, hogy még profibb legyen, a tervezők szúnyoghálókat raktak rá a nyílásokra.

Cocoon-Tree-Berni-du-Payrat-2

Különböző modellek vannak, amelyek a különböző felhasználás módszerek alapján vannak besorolva: Cocoon Tree, amely faházként üzemel, Cocoon Beach, amelyet a strandra terveztek és a Cocoon Jungle, amely dupla réteggel van bevonva, hogy teljes körű védelmet nyújtson a szélsőséges időjárás ellen.  Mindegyiket le lehet tenni a földre a hozzá adott lábakkal, illetve egy úszó platformnak köszönhetően akár a vízen is pihenhetünk benne.

Cocoon-Tree-Berni-du-Payrat-3

Forrás: http://www.archiexpo.com