Érdekességek

Planet Blue: egy animációs sorozat, amely a környezettudatosságra hívja fel a jövő generációjának figyelmét

A gyerekek környezeti kérdésekkel kapcsolatos tanítása mindig is a társadalom egy fontos része volt, viszont gyakran túl kevés információt adnak át az oktatók, vagy rossz technikával tanítják őket, gyakran rémálmokat keltenek a gyerekekben. Egy új 3D-s rajzfilm viszont megtalálta az egyensúlyt, hogy a szívdobogtató kalandok és a nevetés kombinálásával pozitív hozzáállást hozzanak létre a jövő generációjában. Ez a projekt a Planet Blue, amely megtalálható a Kickstarteren.

A sorozat készítője Victoria Lauren azt mondta, hogy a gyerekek, akik nézni fogják a sorozatot és jobban megismerik a környezetszennyezési problémákat és képesek lesznek arra, hogy jobb készségekkel rendelkezzenek, mint társaik.

planet-blue-kids-tv-environment-4-1020x610

Ha kíváncsi a kampányra, kattintson ide.

planet-blue-kids-tv-environment-7-1020x610

A sorozat egyik főhőse Planet Blue segít a gyerekeknek megérteni, hogy védelmezni és gondozni kell a Földet. Az első évad kalandjaiban Planet Blue és Sunny Sun több környezetvédelmi problémával találkozik az esőerdőket és az óceánokat illetően.

planet-blue-kids-tv-environment-1-1020x610

A tehetséges Planet Blue csapat mögött összesen 31 Emmy-díj van. A műsör producere a többszörös díjnyertes Magnetic Dreams. A cég már többször együttműködött a Sesame Workshop, a Marvel Entertainment és a DreamWorks cégekkel. A Kickstarter kampány április 1-én ér véget.

Fb: Rendkívül ügyes módszer!

Forrás: http://inhabitat.com