Érdekességek

Több alvás a szülők számára a szobának köszönhetően

Minden szülő tudja, milyen értékes az a pár extra óra alvás hétvégenként, amikor minden nyugodt. De ha gyerekeid új szokása az, hogy reggel 7-kor berontanak a hálószobába, akkor ezt neked találták ki. Egy orosz építészeti cég a Ruetemple megalkotta a tökéletes megoldást egy négytagú család számára, amely lehetővé teszi, hogy a szülők kicsit tovább pihenhessenek az ágyban.

A Ruetemple stúdió egy olyan többszintű hálószobát tervezett, ahol egy játszótér van az ágy fölött, egy beépített kis játszóházzal és egy titkos szobával. A tulajdonosok megbízásából a cég úgy tervezte meg a designt, hogy mindenki számára megmaradjon a felhőtlen boldogság. A szoba most egy nagy dobogó, itt taláható meg az ágy, illetve két felső szint, amelyhez egy lépcső vezet fel a gyerekeknek.

Childrens-Playhouse-by-Ruetemple-14-1020x610

“A család minden hétvégén a nyaralóházukba jár, hogy kipihenjék a hétköznapi munka okozta fáradalmakat”-mondta az építész. “De a gyerekek korai madarak, így eddig mindig felkeltették szüleiket reggel. Erre megoldás ez a játszóház kialakítású szoba.”

Childrens-Playhouse-by-Ruetemple-1-1020x610

Az egész szerkezetet fa és erdei fenyő segítségével hozták létre, illetve a falakat fehérre festették. Fehér hálók védik a gyerekeket attól, hogy leessenek. Ez lehetővé teszi számukra, hogy játszanak anélkül, hogy bármilyen félelem is legyen bennük a leesés miatt. A tetőablakoknak köszönhetően nagyon sok természetes fény éri a helyiséget.

Forrás: http://inhabitat.com