Érdekességek

Teledisko: aprópénzért cserébe egy életre szóló élmény

Az emberi kreativitás határtalan. Ennek tökéletes bizonyítéka az, hogy olyan telefonfülkéket hoztak létre designerek, amelyben könyvtár van, illetve csináltak már olyan átváltoztatást is, hogy az egész fülke egy aranyhal tartály lett. Ám a legújabb projektben egy disco-t hoztak létre, amely lehetővé teszi mindenki számára azt, hogy kifulladásig táncoljon. A projekt neve: Teledisko.

A mobiltelefonok elterjedésének köszönhetően a telefonfülkék a háttérbe szorultak, így sokak számára jogosan vetődött fel a kérdés: Miért ne alakítsunk át párat belőlük? A közismert bulivárosban, Berlinben azonban át is formáltak egy kabint, amely így megkapta a világ legkisebb klubja jelzőt. A koncepció egyszerű, a Teledisko-ba akár három ember is befér, akik még fotókat is készíthetnek a buliról a beépített kamera segítségével. A füstgép és a tökéletes hangtechnika maximalizálja a party-hangulatot, amely csak 50 centbe kerül az emberek számára. Miután lejárt a köröd 4 fényképet is kapsz emlékbe.

A projektet egy német távközlési cég, a Deutsche Telekom vezette és finanszírozta. A Pop-Up City információi szerint három ilyen fülke is van Berlinben, melyek arany, ezüst és rózsaszín külsőt kaptak. A tervezők szerint ez egy okos és szórakoztató megoldás arra, hogy a régi, elfelejtett telefonfülkék újjászülethessenek.

teledisko-4.jpg.650x0_q70_crop-smart

teledisko-3.jpg.650x0_q70_crop-smart

Forrás: http://treehugger.com