Érdekességek

Saját kert a szobájában? Az IKEA létrehozta!

Ha mindig is akart saját zöldségeket és gyógynövényeket nevelni, de nincs udvara, akkor az IKEA megteremtette Önnek a tökéletes megoldást! A bútorbolt bemutatta az új KRYDDA/VÄXER hidroponikus “kertet”, amely bárki számára lehetővé teszi, hogy könnyedén neveljen otthon friss zöldségeket, növényeket. A videóban látható, hogyan működik!

A rendszer lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy nagy mennyiségben, föld nélkül termeljenek. A magokat egy dugós tálcába kell tenni, amely a csomagban benne van. Miután ezek a magok kicsíráztak, csak át kell helyezni őket a kosárkákba, majd azokat abszorbeáló habkővel leönteni. A kosáredények tökéletesen illeszkednek egy másik tálcába, amelyet egy napelemes lámpa melegít egész évben. A tálca aljában egy beépített öntözőrendszer van, amely a vízérzékelő segítségével biztosítja, hogy a növények soha ne legyenek alul, vagy túlöntözve.

Az IKEA azt állítja, hogy a rendszer annyira egyszerű, hogy azt bárki – függetlenül bármilyen kertészeti ismerettől – sikeresen használhatja. Az még nem tisztázott, hogy mennyibe fog kerülni, ugyanis áprilisban tervezik elindítani a projektet. Érdemes megjegyezni azt, hogy nem ez az első beltéri, hidroponikus kert a piacon, de lehet, hogy egy jó lehetőség lesz azok számára, akik még nincsenek tisztában, hogy hogyan kezdjék el a saját “kertjüket”.

ikea-hydroponics-01-1020x610

Az új Indoor Gardening termékük eltér az IKEA megszokott katalógusától, egyáltalán nem olyan, mint könyvespolcai és asztalai, de a cég feje arról beszélt, hogy szeretné az ügyfeleit még inkább környezetbaráttá nevelni. Ez remélhetőleg azt jelenti, hogy a jövőben hasonló termékekkel fog előrukkolni a cég.

ikea-hydroponics-02-1020x610

Forrás: http://inhabitat.com