Érdekességek

Az Egyesült Királyságban egy új cimkézéssel szeretnének egészségesebb életmódot hírdetni

Mi lenne, ha a kalória számolása helyett, egy sokkal látványosabb és hasznosabb módszerrel tudnánk meg, hogy mennyire egészségtelen egy étel? Egy új ötletnek köszönhetően láthatjuk, hogy hány perc futással, vagy sétával tudnánk ledolgozni az ételeket, italokat. A projektet a brit RSPH (Royal Society for Public Health) nyújtotta be szavazásra.

Egy friss jelentés szerint a felnőttek kétharmada túlsúlyos az Egyesült Királyságban. Ennek fő okozója a túl sok kalória fogyasztása, pedig még így is sokan átgondolják a táblázat tanulmányozása során, hogy érdemes lenne-e megenni az adott élelmiszert. Annak érdekében, hogy a táplálkozási szokások pozitív irányba induljanak az RSPH bemutatott egy új címkézést, amelynek lényege, hogy azt mutatja meg, hogy mennyit kéne mozogni egy táplálkozás után. Úgy gondolják, hogy így könnyebben megértenék az emberek, hogy mit egyenek és mit ne.

Például egy csirkés-szalonnás szendvicset 42 perc futással, vagy másfél óra sétával lehet elégetni. Egy mokkát pedig 53 perc sétával, illetve 28 perc futással lehet kompenzálni.

Nutrition-Labels-Grocery-Store-1020x610

Az RSPH vezérigazgatója, Shirley Cramer az alábbit nyilatkozta a BBC-nek: “Nem megijeszteni szeretnénk az embereket, hanem meg akarjuk nekik mutatni, hogy milyen aktívnak kell lennünk, ha sok gyorséttermi eledelt fogyasztunk. Az új címkézés hatásosabb lenne, mint a kalóriatáblázat.”

Royal-Society-for-Public-Health-Nutrition-Labels-1020x610

Cramer szerint az emberek fele egyáltalán nem aktív a nap folyamán, de reménykedik abban, hogy az új jelzések arra fogják ösztönözni a társadalmat, hogy mozogjanak.

Forrás: http://gizmodo.com