Érdekességek

LightGarden – egy absztakt világítás otthonra

A látványtervező Alex Fitzpatrick létrehozott egy energiahatékony, teljesen személyre szabható világítási rendszert, amely azt a célt szolgálja a világítson kívül, hogy egy nem mindennapi absztrakt alkotásként tündököljön falunkon. Minden LightGarden lámpatest három háromszög segítségével jön létre, ami alatt egy LED panel található. Ahelyett, hogy átjutna rajtuk a fény, inkább szétszóródik mellette, így gyönyörű geometriai minták alakulnak ki a falon.

A lámpatestek 317x270x120 mm méretűek, bár alternatív méretekben is rendelhetőek egyedi kérés esetén. A fém panelek elkészíthetőek rézből, illetve acélból is. Minden egyes része saját kézzel készített, így elmondhatjuk, hogy teljesen egyediek. Bármikor forgathatók a részei, hogy minél inkább személyre szabhassák a tulajdonosok maguknak.

light-garden-05-1020x610

Fitzpatrick Kanadában szerezte a diplomáját az Albertai Egyetemen, majd kiutazott Ausztráliába, Sydney-be. Az ő vezetése alatt áll az ADesignStudio, amely világítástechnikákat gyárt, illetve tanácsokat is ad a fénytechnikával kapcsolatban. Ha netán önnek is megtetszettek az alkotások, ezen az oldalon tudja őket megrendelni.

light-garden-01-1020x610

light-garden-02-1020x610

light-garden-06-1020x610