Öko-drive

A legtöbb új jármű márciusban hibrid volt Norvégiában

Skandinávia mindig is példamutató volt zöld cselekedeteiről. Ezúttal Norvégiában történt a legújabb fejlődés, az elektromos autókkal kapcsolatban. A múlt hónapban (márciusban) több, mint hatvan százaléka az összes eladott kocsinak hibrid vagy elektromos volt.

A jelentés, amelyet a Dinside Motor készített az egész világot meglepte. A számok nem tűnnek nagynak, ha összehasonlítjuk a legtöbb nemzet eladásaival, de Norvégia népessége amúgy sem a legnagyobb. Márciusban 3400 hibridet, 2600 villamos hajtású autót és 2000 plug-in hibridet vásároltak. Hogy perspektívába helyezzük, az Egyesült Államokban körülbelül 450.000 hibridet adtak el 2015-ben, amely csak 2.6 százaléka volt a körülbelül 17.5 millió könnyű járműveknek.

Több, mint nyilvánvaló hogy Norvégia kormánya is támogatja az elektromos autókat. Úgy ösztönzik az embereket, hogy előnyökhöz juttatják azokat, akik környezetbarát kocsikba fektetnek bele. Ezek közé tartoznak különböző adó kedvezmények. A kormány véleménye szerint a polgárok pozitívan reagálnak a környezetvédelemre és úgy gondolják, hogy egy kis közigazgatási lökéssel csodákra lesz képes az ország. Különösen nagy hangsúlyt adnak a Tesla-nak, amely innovációval vezeti a piacot.

Forrás: http://www.autoblog.com/