Érdekességek

Quebec kötelezővé tenné az otthoni elektromos töltőállomásokat

Az elektromos autók kezdenek igazán mély gyökeret verni a mai világban, de egy tartós akadályt még mindig nem sikerült legyőzni, amely korlátozza az elektromos járművek mobilitását és praktikumát. Ez a tölthetőség. Quebec egy szavazást tervez bevezetni, amelynek lényege az, hogy a minden Quebecben lévő otthonban legyen egy elektromos töltőállomás. A politikai döntéshozók Quebecben remélik, hogy a lépés következtében megindul az elektromos autók használata Kanadában.

Habár az elektromos jármű töltőpont kicsit drágának hangzik, azért nem olyan nehéz megvalósítani, mint amennyire gondolnánk. Egy elektromos autóállomásnak az ára 400 dollár, ha egy új otthonba szeretnénk beszerelni. A régebbi otthonokhoz a szerelés körülbelül 1000-től akár 1500 dollárig is elmehet, függően attól, hogy a kormány melyik típust támogatja. A fenntartási költségek viszonylag alacsonyabbak, körülbelül 300 dollárba kerülne évente, feltételezve, hogy 12000 mérföldet megy egy autó.

Quebec-Home-EV-Charging-BMW-i3-3-1020x610

Quebec kormánya már elkezdte az első vizsgálatokat és egy hatástanulmányt is írnak a fejlesztésekről, amelyeket még idén nyáron közzé tesznek, így tájékoztatni tudják a lakosságot. A lépés merésznek tűnik, de nem az első lenne a világon. 2013-ban Palo Altoban már meghoztak egy ilyen törvényt, amely előírta, hogy minden új otthonba be kell építeni egy töltőállomást. A hasonló törvények valószínűleg segíteni fogják azt, hogy az elektromos autók még mainstreamebbek legyenek az egész világon.

Quebec-Home-EV-Charging-BMW-i3-1020x610

Forrás: http://autoblog.com