Érdekességek

Slide: a világ legmagasabb, leghosszabb csőcsúszdája

A világ leghosszabb, legmagasabb csőcsúszdája az Anish Kapoor szobor körül tizenkét alkalommal is körbe fordul, így lenyűgöző kilátást nyújt a parka a 40 másodperces út alatt. Az emberek sebessége akár a 24 km/h-t is elérheti. A jegyek már megvásárolhatók: 20 dollárnál egy picivel több a felnőtteknek, de a jegy tartalmazza a belépést az ArceloMittal kilátóba […]

A világ leghosszabb, legmagasabb csőcsúszdája az Anish Kapoor szobor körül tizenkét alkalommal is körbe fordul, így lenyűgöző kilátást nyújt a parka a 40 másodperces út alatt. Az emberek sebessége akár a 24 km/h-t is elérheti.

A jegyek már megvásárolhatók: 20 dollárnál egy picivel több a felnőtteknek, de a jegy tartalmazza a belépést az ArceloMittal kilátóba is. A gyerekek jegye 15 dollár körül kapható.

Az ötletet a BBlur Architects találta ki, a művész Carsten Höller pedig befejezte a projektet velük. Höller miután meglátta a Slide tervrajzait azonnal motivációt érzett magában, hogy segítsen befejezni ezt a remekművet.

ArcelorMittal-Orbit-Tower-Slide-1020x610

“1999 óta már számos csúszdát építettem. Volt nyitott létesítményből induló csúszda, illetve épületen belüli, de még soha nem láttam ekkora tervet, mint a Slide. Mivel két műalkotás fonódik össze egymással, így még inkább azt érzem, hogy nagyon egyedi és érdekes lesz az egész.” – mondta Höller egy interviewban.

ArcelorMittal-Orbit-Tower-Slide-Going-Down-1020x610

Az ArceloMittal Orbit Tower újrahasznosított acélból épült még a 2012-es olimpiai játékokra, amelynek része a Kapoor szobor is. Úgy építették, hogy egy tartós örökség maradjon, amely most reneszánszát fogja élni a csúszdának köszönhetően. A Slide június 24-én nyit és ha netán Londonba készül, itt akár jegyet is vásárolhat rá.

Forrás: http://inhabitat.com