Érdekességek

A Central Park-ban, egy 1934 óta elzárt részt nyitnak meg

A New York-i lakosok egy titkos részt is felfedezhetnek mostantól a Central Parkban, ugyanis újra megnyitottak a park 1930-as évek óta bezárt szegletét. A négyhektáros szigetecske újra elérhető lesz így a parkimádók számára, köszönhetően a Central Park Conservancy kezdeményezésének.

A természetvédelmi terület, amelynek eredeti neve a “Hegyfok” volt, az 1930-as évek óta elzárt volt a látogatók elől. Ennek eredményeként a benőtt terület rendkívül sok madárfajnak, prérifarkasnak és növénynek adott otthont, így biztosan gyönyörű látvány lesz az embereknek az élővilág.

A Central Park Conservancy elnök-vezérigazgatója, Douglas Blonsky egy New York Times-nak adott interjúban elmondta, hogy eredetileg azért volt elzárva a terület, mert 1934-ben úgy döntöttek, hogy szeretnének létrehozni egy madárrezervátumot.

hallett-nature-sanctuary2

Attól függetlenül, hogy a terület továbbra is el van kerítve, (annak érdekében, hogy a kialakult élővilág megmaradjon) még így is szeretettel várják a látogatókat. Egy új rusztikus főkapu is be lett építve, illetve gyalogos utakat is kialakítottak, hogy az emberek még jobban élvezhessék a park friss területét.

Forrás: http://inhabitat.com