Érdekességek

Az úszó otthon

A Friday négy különböző modellt kínál a vásárlóinak, ami mind eltérően automatizált. Ez attól függ, hány önműködő elem van beszerelve. A legfelszereltebb Floatwing úgy van kivitelezve, hogy teljesen függetlenül tudjon létezni. Főleg napenergiára épít, de van saját víztisztító rendszere is.

Floatwing-by-Friday-2-1020x610

A Floatwing két szintből épül fel: az úszó emelet és egy felső rész, ami tetőként is funkcionál. Az üvegablakos nappali természetesen nagyon világos, belül szinte minden fával borítva. Itt kapott helyet egy teljesen felszerelt konyha, egy hőpumpa, légkondi generátor, valamint egy grill a tetőteraszon és egy borospince. Illetve 0-3 hálószoba, amik számát a választott modell határozza meg. Az ablakok nyithatóak, így nyáron teljes szellőzést biztosítanak, télen pedig egy kályha tartja melegen kuckót.

Floatwing-by-Friday-10-1020x610

Ugyan a ház szélessége minden esetben adott – 6m – de a hossza 10 és 18m között szabadon változtatható. A házat a világon bárhova elküldik, bár előnyös vízpart mellett lakni ehhez, és kötve hiszem, hogy a Balaton megfelelő hely lenne a lakásunk “vízre eresztéséhez”. Ellenben, ha odébb szeretnénk állni, könnyen megtehetjük azt a két külső motor segítségével, amivel nagyjából 6 km/h-s sebességet tudunk elérni.