Érdekességek

Piacra került a Tetra Shed

2016.06.04. - 15:08  |  Nincs hozzászólás

Néhány évvel a bejelentése után végre kapható a Tetra Shed, ami azzal rázta fel az embereket, hogy önmagában iszonyat királyan néz ki, de ezen kívül több módon is bővíthető. És most, akik eddig rá akarták tenni a kezüket egy ilyenre, megtehetik. A koncepciót még 2011-ben álmodta meg az Innovation Imperative. Az alapötlet az volt, hogy egy olyan, többfunkciós helyet, szobát hozzanak létre, amit könnyű összeépíteni, végtelenszer lehet bővíteni, és ami jól is néz ki. Eredetileg csak a brit piacra szánták, ám a bejelentést követően annyian keresték meg őket az Egyesült Királyságon kívülről, hogy újra kellett gondolniuk a dolgokat.

"Háromszor lett újra tervezve, mindháromszor visszajelzések alapján. Most egy olyan rendszert használunk, amivel megoldható, hogy árusíthassuk 20 országban." - mondta a Gizmag-nak Ajasa-Adekunle, a vállalat építésze. "Az érdeklődés hatalmasra nőtt. Szinte önálló életre kelt."

innovation-imperative-tetra-shed-2

Bár a kis magánsufni szinte ugyanúgy néz ki, mint az eredeti, mégis rengeteg dolgot módosítottak benne az évek alatt. A legtöbb döntést azért hozták meg, hogy könnyebben szállítható és összeszerelhető legyen, így a felépítése már nem igényel szakértői tudást, csupán néhány embert.

innovation-imperative-tetra-shed-1

Minden sufni furnérlemezekből van, külsejük festhető vagy "öltöztethető", vagyis bevonható bármilyen anyaggal, például parafával, rézzel, vagy gumival. A kis sufnik 3,3 m magasak és nagyjából 10 négyzetmétert foglalnak el, míg belül nagyjából 8,5 négyzetméteres terület áll majd a vevők rendelkezésére. Sőt, LED világítást, programozható padlófűtést és kapunk a pénzünkért, amiket egy applikáción keresztül irányíthatunk.

innovation-imperative-tetra-shed-5

Mint írtuk, sokféleképpen módosíthatóak. Lehet ablakokat betenni vagy elvenni, a borítást megváltoztatni, és akár többet is egymásba szerelhetünk. Ez a fajta rugalmasság jól jöhet például ha az ember, egy szaunát szeretne belőle csinálni, egy újságosbódét, vagy csak egy kis saját kuckót a hátsó kertben. És valószínűleg pont ez a rugalmasság az, ami a designon kívül annyi embert mozgatott meg világszerte a termék láttán. A Tetra Shedet már elő is lehet rendelni a gyártó honlapján, és különböző konfigurációk közül választhatunk majd. Az árak még nem ismertek, és nagyban függnek majd a vevő igényeitől, de nagyjából 15.000 Fontba (kb. 6 millió forintba) fog kerülni egy darab. Nem kis összeg, de a számtalan célra felhasználható kis sufni rengeteg embernek könnyítheti meg az építkezését.

innovation-imperative-tetra-shed-7

A Tetra Shed bemutatkozóvideója:

Rovat további cikkei

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Új fejezet kezdődött a Mars kutatásában

A kutatók szerint új fejezet kezdődött a Mars kutatásában, miután az...

2019.01.03. - 09:11 tovább »

Halhulladékból előállított biogázzal fogják táplálni az...

A halfeldolgozás melléktermékeiből előállított biogázzal fogja hajtani...

2018.11.24. - 11:31 tovább »

Friss cikkek

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »

Erdősítéssel szorítják vissza az elsivatagodást Észak-Kínában

Több mint 860 ezer hektárnyi erdőt telepítenek az észak-kínai...

2019.04.12. - 13:35 tovább »