Érdekességek

Önfenntartó üvegház a Dunán!

A nagyobb városokban már nagyon nehéz termelni több ok miatt is. Az első indok, hogy az árak az eget verik, a második pedig az, hogy nincs elég hely. Ilyenkor a kreativitás nagy fegyver tud lenni. Így hozta létre a Salt and Water Design Studio az Eco Barge-t, amely egy multifunkcionális, úszó üvegház. Tiszta energiát generál és bioélelmiszereket termeszt a Dunán. Amellett, hogy energiát és élelmiszert termel, még oktatásokat és közösségépítő tevékenységeket is lehet végezni rajta.

A Salt and Water Belgrád szívében található meg. A környezetbarát központ nyitott a belgrádi polgárok érdeklődésére, szívesen tanítanak a tiszta jövőről. Az uszály egyik végében található meg az üvegház, a másikban pedig egy kis épület. Napelemek és szélturbinák generálját az áramot és a víztakarékos öntözési rendszernek köszönhetően a növények szükségletei is tökéletesen ki vannak elégítve, nem is beszélve arról, hogy még a vizet is újra tudják hasznosítani.

Eco-Barge-by-Salt-Water-4-1020x610

Eco-Barge-by-Salt-Water-3-1020x610

“A környezetbarát uszály célja az volt, hogy létrehozzunk egy olyan helyet, ahol Belgrád állampolgárai megismerkedhetnek a függőlegesek kertekkel, a különböző öntözőrendszerekkel és a bioélelmiszerek termesztésének alternatív módszereivel. Ez a város többi területén csak korlátozva jöhetne létre, de nekünk sikerült megoldást találni erre a problémára.” – írták a tervezők.

Eco-Barge-by-Salt-Water-61-1020x610

Forrás: http://saltandwater.rs