Érdekességek

“Repülő tehén” drónokkal kísérletezik az AT&T

Az amerikai AT&T mobilszolgáltató LTE drónok röptetésével kísérletezik, hogy jobb térerőt biztosítson az embereknek katasztrófák idején, vagy tömegrendezvényeken. Ha eddig aggódtál a rossz vétel, és az akadozó mobilnet miatt nem tudtál képet felrakni a focimeccsről vagy a koncertről, akkor az AT&T érted dolgozik.

A szolgáltató ugyanis olyan drónokkal kísérletezik jelenleg, amik rendezvények felett repkedve biztosítanának jobb térerőt az ott lévőknek. Arról nem is beszélve, hogy az ilyen eseményeken a mosdónál mindig hatalmas sor áll, így az emberek a mobiljukhoz kapnak egyből, de a rossz vétel miatt szinte alig tölt be bármi, ami az amúgy sem kellemes várakozást még rosszabbá teheti. A jelenlegi LTE infrastruktúra nem képes elbírni azt a terhelést, amikor sok ember kis helyre tömörülve szeretne a hálózaton lógni.

phone

Az Intel és az AT&T korábban már bejelenttete, hogy közösen fogják tanulmányozni az LTE-drón ötvözését. Szerdán már be is jelentették, hogy elindul a próbaidőszak. A drónokat szellemesen Flying COW-ra (Cell On Wings – Térerő Szárnyakon) keresztelték, ami annyit tesz repülő tehén. Ezek a “tehenek” egyelőre nagyobb sportesemények és koncertek felett repülve fognak jobb térerőt biztosítani az ott lévőknek.

ATT-and-Intel

Más hasonló módszerekhez viszonyítva a drónok sokkal biztonságosabbak, és az előzetes felmérések szerint szignifikánsan jobb térerőt tudnak biztosítani. Ráadásul nem csak a szórakozását könnyítheti meg a közösségi oldalakon aktív embereknek, de katasztrófák idején is hamar bevethetőek, tehát a vonalak nem lesznek túlterhelve, bárki könnyen tud majd segítséget hívni.

drone-1040763640

Nem az AT&T az első, aki előállt egy ilyen ötlettel, a Google Project Loon-ja és a Facebookos internet.org is hasonlókkal kísérletezik, de érdekes lesz megnézni, hogy ezek a technológiák milyen különlegességeket tudnak majd felmutatni maguk mellett.

Forrás: http://www.zdnet.com/