Érdekességek

Dél-Korea dróntérképet fejleszt

A dél-koreai közlekedési minisztérium épít egy digitális 3D térképet, részletes topográfiával, amiben minden akadályról lesznek információk, ezzel akarják segíteni a drónok tesztrepülését.

A minisztérium bejelentette, hogy nagy erőkkel dolgoznak kijelölt területek teljes feltérképezésén, így a 2016-ban esedékes drón tesztrepülések már sokkal hatékonyabbak lesznek. A 3D térképek az elavult 2D térképeket váltanák fel a drón-iparban, ehhez azonban pontos adatok kellenek az épületek magasságairól, illetve az akadályokról is. A térkép ezeken kívül még páratartalmi, hőmérsékleti és szélerősségi adatokat is tartalmaz majd, valamint minden egyes kábel is benne lesz. Az adatok begyűjtése és a térkép fejlesztése egyidőben fog zajlani.

drone1

Egyelőre csak néhány helyen engedélyezték a tesztrepüléseket. Busan, Daegu, Jeonju, Yeongwol és Goheung polgármesterei engedik be a városok bizonyos részeire a drónokat. A 3D térképek először Jeonju és Yeongwol városairól fognak készülni. És bár Dél Korea nagyon igyekszik limitálni a civilek drónhasználatát, a minisztérium azt mondta, hogy a tesztek után a térképek mindenkinek elérhetőek lesznek, ami talán azt eredményezi, hogy nem kell ennyire korlátozni a lakosok drónjait.

drone4

Forrás: http://www.zdnet.com/