Érdekességek

Egy kenu, ami kis helyen is elfér

Mi lehet annál rosszabb egy fotós számára, amikor egy túra srán elveszíti a kameráját? A legtöbben ilyenkor valószínűleg mély depresszióba zuhannánk. Ez történ Otto Van De Steene-vel is Norvégiában. Azonban a dolog jó oldalát nézve, ennek a szerencsétlenségnek köszönheti, hogy megalkotta a hajtogatható kenu koncepcióját. Rögtön elmagyarázzuk.

Van De Steene úgy akarta túltenni magát kamerája elvesztésén, hogy kis papírhajókat hajtogatott. “Ekkor jött az ötlet: mi lenne, ha életnagyságú, összehajtható kenukat csinálnék? Több száz papír kenuval és egy tucatnyi prototípussal később, örülök, hogy nem adtam fel a bizarr elképzelésemet.” Az eredmény: Onak, egy olyan kenu, amit könnyedén bőrönd-méretűre hajthatunk. A kenu külsején addig finomítottak, amíg sikerült megalkotni a legelegánsabb, legletisztultabb dizájnt.

onak1

onak3

Van De Steene és társa, Thomas Weyn számára a kenu összehajthatósága volt a legfontosabb. Mindketten szeretnek kenuzni, és azt szerették volna, ha a városban élők is megtapasztalhatják milyen érzés behuppani egy csónakba és csak evezni. Ehhez arra volt szükség, hogy a kenu kis helyen, egy városi lakásban is elférjen. Szerencséjükre a kenut sikerült olyan anyagból megcsinálni, ami rendkívül stabil, ugyanakkor elég könnyű ahhoz, hogy bárki könnyedén tudja szállítani.

onak6

onak2

Tesztjeik során vadabbnál vadabb helyzetekben próbálták ki a kenut, és egyszer sem sikerült kárt tenni a külsejében, szóval bátran állíthatjuk, a kenu kibírja a legkeményebb megpróbáltatásokat is. Ami pedig a számadatokat illeti: a kenu 17 kg, de akár 250 kg-ot is elbír. Összerakni nagyjából 10 percbe telik, és ha el akarjuk tenni, az még 5 percet sem vesz igénybe. Összecsukott állapotban 120 x 40 x 25 cm.

onak4

Forrás: http://dornob.com/