Érdekességek

Táska egyedi, újrahasznosított külsővel

Szerencsére egyre gyakrabban találjuk magunkat szembe az internet rengetegében olyan koncepciókkal, hogy újrahasznosított elemekből készítenek valami egészen újat. Legyen szó az óceáni szemétből készült cipőkről, vagy a PET palackokból készült pulcsiról. Most azonban egy egészen új oldalát láthatjuk ennek a trendnek: régi filmszalagokból készült táskák.

A Messie Design tervezte táskák, tárcák, retikülök eddig soha nem látott külsővel büszkélkedhetnek, ugyanis mindnek 35 mm-es film a borítása és a pántja. A Messie Design egy okosan választott név egy ilyen ötletekkel előrukkoló vállalkozásnak, ugyanis a messie szindróma – kényszeres gyűjtögetés – pont az az elmeállapot, amikor valaki mindent megtart és csak nagyon nehezen válik meg dolgaitól, ide értve még a szó szerinti szemetet is.

film1

Persze a vállalkozás ennél tovább megy, és nem csak felhalmozza a szemetet, hanem fel is használja valamilyen módon. Minden táskát kézzel készítenek, és a filmek egmás alatt vannak átbújtatva, így nem kell aggódni, hogy valamibe beakad és már tönkre is megy a táska.

film4

Forrás: http://www.messiedesign.com/