Érdekességek

Anglia leszámol a piros telefonfülkékkel

Anglia. Bal oldali közlekedés, emeletes buszok, és persze az elengedhetetlen piros telefonfülkék. Az ikonikus fülkék eddig meghatározták az angol utcák kinézetét, számtalan brit filmben kaptak szerepet eddig. Azonban ez nemsokára megváltozik, mivel az angoloknak nagy tervük van ezekkel a telefonfülkékkel.

A British Telecom (BT) jövőre elkezdi lecserélni a piros telefonfülkéket WiFi terminálokra. Itt az emberek feltölthetik a telefonjukat, és közben internetezhetnek is, persze mindezt ingyen. Hasonló terminálokat helyezett New York utcáira az Intersection, akik most segítenek a BT-nek és a Primesight-nak, hogy a Királyság területén lecseréljék a telefonfülkéket.

kiosk2

Tanulva a new yorki esetből, magán a kioszkon nem lehet majd netezni, ugyanis ott rengeteg panaszt nyújtottak be, hogy az emberek teljesen kisajátítják ezeket, órákig hallgatnak rajta zenét, vagy felnőtt tartalmat néznek rajta. Azóta New Yorkban már megszüntették ezt a lehetőséget. “A panaszok száma New York-ban 96%-kal visszaesett, amióta kikapcsolták ezt a lehetőséget a terminálokon.” – mondta Yusuf King, a BT szóvivője.

kiosk3

Az ingyen WiFi-n, és a telefontöltésen kívül a kioszkokon lehet majd térképeket nézni, és ingyen telefonálni. Az eszközöket a képernyőkön lévő reklámokból fogják fenntartani. 2017-ben 100 terminált szeretnének kihelyezni országszerte, és még további 750 van tervben.

Forrás: http://www.popsci.com/