Érdekességek

Szuper, vízálló nadrág bicikliseknek és síelőknek

2016.11.04. - 14:15  |  Nincs hozzászólás

Európa nyugati és északi részén a kerékpározás olyannyira elterjedt, hogy nem ritkák a “biciklis dugók”. Szerencsére itthon is egyre többen váltanak kétkerekűre, de az egyik legfőbb gond a közlekedésnek ezzel a fajtájával, hogy az utas mennyire ki van szolgáltatva az időjárásnak. Persze mondhatnánk, hogy csak felkapunk egy esőkabátot is minden rendben, de deréktól lefelé még így is megázunk. A Vear-nek köszönhetően ez már a múlt.

A dán Vear előállt egy környezetbarát, vízálló nadrággal a Legs Jacket-tel. Ez még önmagában nem nagy hír, de a nadrág több, fantasztikus meglepetést tartogat számunkra. Például kapásból két anyag közül választhatunk: hagyományos vízálló, vagy szuper vízálló, Sympatex. A Vear honlapja szerint a hagyományos nadrág tökéletes választás a bicikliseknek és túrázóknak, míg a Sympatex-es nadrágot főleg síelőknek és snowboardosoknak ajánlják.

pants2

pants3

A másik hatalmas újítás, hogy a nadrág deréktól bokáig szétcipzározható, így nem kell a belebújással bajlódni. Sőt a cipőt is sem kell levennünk legyen az az utcai cipőnk vagy sícipőnk. Többé nem csúszik fel a nadrág alá felvett aláöltözet, zokni vagy bármi más. A nadrágot kényelmesen és lényegesen gyorsabban lehet felvenni. A Vear mérései szerint 77,5%-kal gyorsabban.

pants4

A hátsó zseb egyfajta tárolóként is funkcionál. Ennek több oka is van, egyrészt megkönnyíti a szállítást, másrészt ha levesszük benntartja a nadrágon maradt esőcseppeket, és nem csöpögtetjük tele az irodánkat. A cipzárak meg vannak erősítve a kritikus pontokon, szóval nem fog a hegyen lecsúszva félúton leszakadni rólunk a nadrág.

pants5

pants1

Jelenleg is zajlik a Kickstarter kampány, és már nagyon közel járnak a célhoz. Ha minden a terv szerint halad 2017 februárjában már el is kezdik árusítani a nadrágokat. Szóval akik kora tavasszal szoktak síelni menni, vagy már márciustól szeretnének visszahuppanni a biciklijükre, mindenképp tartsák a szemüket a Vear nadrágjain.

pants6

Forrás: http://newatlas.com/

Rovat további cikkei

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Új fejezet kezdődött a Mars kutatásában

A kutatók szerint új fejezet kezdődött a Mars kutatásában, miután az...

2019.01.03. - 09:11 tovább »

Halhulladékból előállított biogázzal fogják táplálni az...

A halfeldolgozás melléktermékeiből előállított biogázzal fogja hajtani...

2018.11.24. - 11:31 tovább »

Friss cikkek

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »

Erdősítéssel szorítják vissza az elsivatagodást Észak-Kínában

Több mint 860 ezer hektárnyi erdőt telepítenek az észak-kínai...

2019.04.12. - 13:35 tovább »