Érdekességek

Elképesztő faház szálloda Németországban

Vannak, akik utazásuk alkalmával szeretnek adni magukra, és egy kicsit megtapasztalni a luxus élményt valamelyik ötcsillagos szállodában. Vannak, akik inkább a hagyományosabb megoldásokat szeretik, és kutatják a hangulatos, olcsó szállásokat, hosteleket, mondván "aludni bárhol lehet". És vannak azok, akik a természet szépségeiben akarnak gyönyörködni, ők rendszerint vállukra csapják a hátizsákjukat, hálózsákjukat és sátrukat, majd útra kelnek az ismeretlen felé. Azonban néha még ők is szeretnének egy kényelmes helyen megszállni, számukra tökéletes választás a Robin's Nest Threehouse Hotel.

Peter Becker hét éven át üzemeltetett egy kis bárt és galériát Berlinben, mire rájött, mennyire szeretné újra felvenni a kapcsolatot a természettel. Eszébe jutottak a régi hátizsákos túrái, amik az erdő rengetegén keresztül vezették őt. Ennek szellemében maga mögött hagyta a nagyvárost és Hessenben az erdőben megépítette régi álmát egy faház hotelt.

tree3

A Robin’s Nest Treehouse Hotel jelenleg hét kabinból áll, ebből négy a földön van, három pedig fent a fákon. A gömb alakú kabin négyszemélyes, míg a másik kettő, “hagyományos” faház, összesen nyolc személyt képes befogadni, egyenként négyet, de a két faház egy gyönyörű híddal van összekötve. Mindegyik kabin egyedi dizájnnal rendelkezik, mindnek más a fő témája. Az egész szálloda természetes anyagokból épült, és van bennük áram, fabútorok és fűtés is.

tree7

A mosdók különlegesen vannak megoldva. Minden faházhoz tartozik egy régimódi pottyantós WC, valamint egy mosdótál, 4 liternyi vízzel. A zuhanyzó a 150 méterre lévő Berlepsch Castle hotelben van, így ez egy kissé körülményes, de Becker elmondása szerint jelenleg ez volt a legjobb megoldás.

tree8

Becker reméli, hogy idővel a hotel bővülni fog több faházzal, továbbá szeretne egy gyógyfürdőt és egy medencét is a faházak közelében. Sőt a zuhanyzást és a WC-t is szeretné megoldani, hogy sokkal kényelmesebb legyen. Egy valamin azonban nem szeretne változtatni, ez pedig a WiFi hiánya. Szeretné megőrizni a világtól és a technikától távol maradó, természet nyújtotta élményt, amihez elengedhetetlen, hogy ne biztosítson internetelérést a turistáknak.

Forrás: http://www.ignant.com/