Érdekességek

Elképesztő faház szálloda Németországban

2016.11.28. - 13:59  |  Nincs hozzászólás

Vannak, akik utazásuk alkalmával szeretnek adni magukra, és egy kicsit megtapasztalni a luxus élményt valamelyik ötcsillagos szállodában. Vannak, akik inkább a hagyományosabb megoldásokat szeretik, és kutatják a hangulatos, olcsó szállásokat, hosteleket, mondván “aludni bárhol lehet”. És vannak azok, akik a természet szépségeiben akarnak gyönyörködni, ők rendszerint vállukra csapják a hátizsákjukat, hálózsákjukat és sátrukat, majd útra kelnek az ismeretlen felé. Azonban néha még ők is szeretnének egy kényelmes helyen megszállni, számukra tökéletes választás a Robin’s Nest Threehouse Hotel.

Peter Becker hét éven át üzemeltetett egy kis bárt és galériát Berlinben, mire rájött, mennyire szeretné újra felvenni a kapcsolatot a természettel. Eszébe jutottak a régi hátizsákos túrái, amik az erdő rengetegén keresztül vezették őt. Ennek szellemében maga mögött hagyta a nagyvárost és Hessenben az erdőben megépítette régi álmát egy faház hotelt.

tree3

A Robin's Nest Treehouse Hotel jelenleg hét kabinból áll, ebből négy a földön van, három pedig fent a fákon. A gömb alakú kabin négyszemélyes, míg a másik kettő, "hagyományos" faház, összesen nyolc személyt képes befogadni, egyenként négyet, de a két faház egy gyönyörű híddal van összekötve. Mindegyik kabin egyedi dizájnnal rendelkezik, mindnek más a fő témája. Az egész szálloda természetes anyagokból épült, és van bennük áram, fabútorok és fűtés is.

tree7

A mosdók különlegesen vannak megoldva. Minden faházhoz tartozik egy régimódi pottyantós WC, valamint egy mosdótál, 4 liternyi vízzel. A zuhanyzó a 150 méterre lévő Berlepsch Castle hotelben van, így ez egy kissé körülményes, de Becker elmondása szerint jelenleg ez volt a legjobb megoldás.

tree8

Becker reméli, hogy idővel a hotel bővülni fog több faházzal, továbbá szeretne egy gyógyfürdőt és egy medencét is a faházak közelében. Sőt a zuhanyzást és a WC-t is szeretné megoldani, hogy sokkal kényelmesebb legyen. Egy valamin azonban nem szeretne változtatni, ez pedig a WiFi hiánya. Szeretné megőrizni a világtól és a technikától távol maradó, természet nyújtotta élményt, amihez elengedhetetlen, hogy ne biztosítson internetelérést a turistáknak.

Forrás: http://www.ignant.com/

Rovat további cikkei

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Új fejezet kezdődött a Mars kutatásában

A kutatók szerint új fejezet kezdődött a Mars kutatásában, miután az...

2019.01.03. - 09:11 tovább »

Halhulladékból előállított biogázzal fogják táplálni az...

A halfeldolgozás melléktermékeiből előállított biogázzal fogja hajtani...

2018.11.24. - 11:31 tovább »

Friss cikkek

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »

Erdősítéssel szorítják vissza az elsivatagodást Észak-Kínában

Több mint 860 ezer hektárnyi erdőt telepítenek az észak-kínai...

2019.04.12. - 13:35 tovább »