Érdekességek

Földalatti szálloda épül Londonban

A londoni turisták hamarosan már nem csak a föld felett alhatnak majd, egy magas szálloda egyik emeletén, hanem a földfelszín alatt is, legalábbis ez az Ian Chalk Architects célja az LDN Hotel megépítésével. A szálloda a fenntarthatóság szellemében fog épülni, és az eddigi tervek szerint rengeteg növénnyel lesz telerakva, így a levegő jóval tisztább lesz majd a szállodában, mint lényegében bárhol máshol a városban.

A földalatti hotel építése hamarosan megkezdődik a St Giles Hotel alatt, és 166 ember elszállására lesz alkalmas, mindezt – ha hihetünk az előzetes beszámolóknak – elérhető áron. Az LDN Hotel egy jelenlegi mélygarázs helyére fog épülni, a -4. és -5. szinten. A szálloda hasonlítani fog a japán kapszula szállodákra, kivéve, hogy itt lesz külön WC és zuhanyzó minden szobához.

Rengeteg kritika érte a terveket, hogy nem fogják tudni megfelelően ellátni levegővel a hotelt, de a tervezők megnyugtattak mindenkit, hogy egy nagyon kifinomult szellőztető rendszerrel fogják megoldani a problémát. Sőt a szellőzőben olyan szűrők is helyet kapnak, amik tisztábbá teszik a levegőt a szállodában, mint bárhol máshol a városban.

ldn1

A fenntarthatóság is egy kulcseleme a terveknek, de ez egyelőre még nem nyilvános, hogy pontosan milyen formában fog ez megjelenni, amellett, hogy egy kihasználatlan mélygarázst fognak hasznosítani. Szépen megmunkált fával borított beltér, rengeteg növény, és jól bevilágított szobák szerepelnek a tervekben.

Lehet sokaknak furcsa egy ablak nélküli szállodaszoba, de az elhelyezkedése miatt közel lesz a legtöbb látványossághoz, és állítólag nagyon jó áron lehet majd megszállni az LDN Hotelben, szóval a tervezők bíznak a sikerességben. Eredetileg el is vetették az ötletet, de egy felülvizsgálat során rábólintottak a tervekre, így hamarosan elkezdhet megépülni a földalatti LDN Hotel.

Forrás: http://www.designcurial.com/