Érdekességek

Földalatti szálloda épül Londonban

2016.12.01. - 17:03  |  Nincs hozzászólás

A londoni turisták hamarosan már nem csak a föld felett alhatnak majd, egy magas szálloda egyik emeletén, hanem a földfelszín alatt is, legalábbis ez az Ian Chalk Architects célja az LDN Hotel megépítésével. A szálloda a fenntarthatóság szellemében fog épülni, és az eddigi tervek szerint rengeteg növénnyel lesz telerakva, így a levegő jóval tisztább lesz majd a szállodában, mint lényegében bárhol máshol a városban.

A földalatti hotel építése hamarosan megkezdődik a St Giles Hotel alatt, és 166 ember elszállására lesz alkalmas, mindezt - ha hihetünk az előzetes beszámolóknak - elérhető áron. Az LDN Hotel egy jelenlegi mélygarázs helyére fog épülni, a -4. és -5. szinten. A szálloda hasonlítani fog a japán kapszula szállodákra, kivéve, hogy itt lesz külön WC és zuhanyzó minden szobához.

Rengeteg kritika érte a terveket, hogy nem fogják tudni megfelelően ellátni levegővel a hotelt, de a tervezők megnyugtattak mindenkit, hogy egy nagyon kifinomult szellőztető rendszerrel fogják megoldani a problémát. Sőt a szellőzőben olyan szűrők is helyet kapnak, amik tisztábbá teszik a levegőt a szállodában, mint bárhol máshol a városban.

ldn1

A fenntarthatóság is egy kulcseleme a terveknek, de ez egyelőre még nem nyilvános, hogy pontosan milyen formában fog ez megjelenni, amellett, hogy egy kihasználatlan mélygarázst fognak hasznosítani. Szépen megmunkált fával borított beltér, rengeteg növény, és jól bevilágított szobák szerepelnek a tervekben.

Lehet sokaknak furcsa egy ablak nélküli szállodaszoba, de az elhelyezkedése miatt közel lesz a legtöbb látványossághoz, és állítólag nagyon jó áron lehet majd megszállni az LDN Hotelben, szóval a tervezők bíznak a sikerességben. Eredetileg el is vetették az ötletet, de egy felülvizsgálat során rábólintottak a tervekre, így hamarosan elkezdhet megépülni a földalatti LDN Hotel.

Forrás: http://www.designcurial.com/

Rovat további cikkei

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Új fejezet kezdődött a Mars kutatásában

A kutatók szerint új fejezet kezdődött a Mars kutatásában, miután az...

2019.01.03. - 09:11 tovább »

Halhulladékból előállított biogázzal fogják táplálni az...

A halfeldolgozás melléktermékeiből előállított biogázzal fogja hajtani...

2018.11.24. - 11:31 tovább »

Friss cikkek

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »

Erdősítéssel szorítják vissza az elsivatagodást Észak-Kínában

Több mint 860 ezer hektárnyi erdőt telepítenek az észak-kínai...

2019.04.12. - 13:35 tovább »