Érdekességek

Bemutatkozik a Solowheel

2016.12.19. - 15:10  |  Nincs hozzászólás

Tudod, hogyan kellene kiegyensúlyozottabbá tenni az életünket? Nos, a Solowheel segíthet ebben. Gondolj rá úgy, mint egy elektromos biciklire, aminek csak egy kereke van.

A Solowheel gyro-stabilizált, ami segíti az egyensúly problémákkal küszködőket is, hogy függőlegesen maradjanak. Csak egy rövid utat kell megtenned a városban? Nem probléma. Egy töltéssel 16 kilométert tehetünk meg 15 km/h sebességgel, ami simám elég ahhoz, hogy könnyedén lehagyjuk a gyalog közlekedőket.

Amikor megérkezel a munkahelyedre, egyszerűen csak hajtsd fel a pedálokat, és kapd fel ultramodern járművedet az erre szolgáló markolattal. Egyértelműen könnyebb és kevésbé nehézkes cipelni, mint egy normál biciklit, valamint elképesztően kis helyet foglal, így a tárolással sem lesz gond, sem az irodában, sem máshol.

solo1

Shane Chen, a feltaláló éppen korcsolyázókat nézett, mikor előjött a Solowheel ötletével. Észrevette, hogy miközben egyenesen siklanak egy lábon, a lábuk jobbra-balra járt, hogy kiegyensúlyozzák magukat. Chen ezután alkalmazta a korcsolyázók mozgásának fizikáját a Solowheelnél. Menet közben a lábfejek közel maradnak a földhöz, lábaid pedig a pedálokon nyugszanak, ezáltal a teljes alsó tested egy egységként működik. A pedálok bordázottak a pontosabb sebesség és kormányzás szabályzásáért, valamint a kényelemért és a tartósságért is felelnek.

solo4

„A lábfejet sokkal könnyebb mind a kormányzáshoz mind az egyensúlyozáshoz használni, mint a csípőt, ezt vallják az egykerekezők is” – magyarázza a Solowheel technikai csapata. „Egy mindenki számára egyszerűen használható, hordozható és kényelmes közlekedési eszköz, ami még a környezetet is megkíméli” - ez a célkitűzés állt a Solowheel tervezői előtt. „Ezért a Solowheel egyszerűen csak egy kerék, és semmi több: nincs fék, sem gázpedál, nincs ülés vagy kormány, még csak kulcs sincs. Csak egy kerék.”

solo2

Annak ellenére, hogy egyszerűen hangzik az egész, egy komplex rendszer segíti, hogy biztonsággal navigálhass az úton. „Háromtengelyes gyro-szenzorok és sebességmérők kísérik pontos figyelemmel a változásokat, és teszik természetessé az irányítást” – magyarázzák a műszaki specialisták.

Jelenleg három modell közül lehet választani: Classic, Xtreme és a Scorpion. Az Xtreme-ben egy még erősebb motor van, és hatékony VC3 akkumulátorral megy. Az akkumulátor kijelzők mutatják, mennyi van még hátra.

solo5

A technikai újítások természetesen a küllemet sem hagyták ki. A Solowheel polikarbonát borítása egyszerre könnyű és tartós, mely tökéletesen ellenáll az utak kemény viszonyainak, és mind a jármű teste, mind a gombok vízállóak. Mondani sem kell, mindez egy igazán menő küllemmel párosul, ha nem nézne már így is mindenki utánad az utcán.

Forrás: http://dornob.com/

Rovat további cikkei

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Új fejezet kezdődött a Mars kutatásában

A kutatók szerint új fejezet kezdődött a Mars kutatásában, miután az...

2019.01.03. - 09:11 tovább »

Halhulladékból előállított biogázzal fogják táplálni az...

A halfeldolgozás melléktermékeiből előállított biogázzal fogja hajtani...

2018.11.24. - 11:31 tovább »

Friss cikkek

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »

Erdősítéssel szorítják vissza az elsivatagodást Észak-Kínában

Több mint 860 ezer hektárnyi erdőt telepítenek az észak-kínai...

2019.04.12. - 13:35 tovább »