Érdekességek

Iskolabusszal szelhetjük az utakat

Filmbe illő módon kelhetünk útra ezzel az elképesztően kényelmes, felújított, környezetbarát iskolabusszal, már ha elég szerencsések vagyunk ahhoz, hogy elcsípjük út közben, hiszen a három fő család állandóan úton van vele, de örömmel látnak más kirándulni vágyókat is.

Utazni, kirándulni szinte mindenki szeret. Pláne, ha az egy rendkívül hangulatos lakóbusszal történik. Csak szelni az utakat, és ha meg szeretnénk pihenni, annyit kell tennünk, hogy félreállunk. Ezt az álmot kergette Valeria Cook és Tim Boffe is, és most végre sikerült elérniük céljukat, felújítottak egy régi iskolabuszt, hogy azzal utazzanak a világban.

bus6

A 12 méteres busz napelemekkel megy és amellett, hogy a három fős családnak szállást biztosít az utazások alatt, hostelként is szolgál. A család ugyanis most épp egy három éves európai úton van, és örömmel látnak buszukban más kirándulni vágyókat. Cook és Boffe úgy számolt, hogy a buszt alig 32.000 dollárból alakították át utazó otthonná, ez megközelítőleg 9,5 millió forint.

A felújítás alatt fontos szempont volt, hogy a busz környezetbarát módon üzemeljen, így a szükséges áramot napelemkből nyerik. A buszon van zuhanyzó, wc és egy kis tűzhely is.

bus7

A hat ágyas busz jelenleg Tirolban, Ausztriában túrázik, és aki szeretne rajtautazni annak csak 61 dollárt (18.000 Ft) kell fizetnie éjszakánként. Ebben viszont benne van egy organikus hozzávalókból készült reggeli és vacsora is. Ezen felül egy kis extra pénzért bárki használhatja a család mountain bikejait vagy szörfdeszkáit.

Forrás: http://www.treehugger.com/