Érdekességek

Origami lámpák, amit mi állíthatunk össze

A különleges kinézetű origami állatok bármikor fel tudnak dobni egy nappalit, hálószobát, vagy dolgozószobát. Ezen az alapötleten indult el a két portugál tervező is, Hugo Formiga és Teresa Almeida, az OWL paperlamps alkotói.

Most az ötletük valósággá vált, ugyanis bárki élvezheti a világító origami állat lámpákat. A dolog pikantériája, hogy a vásárlóknak maguknak kell összeállítani a lámpát, de aggodalomra semmi ok, a tervezőpáros ugyanis elképesztően pontos instrukciókkal szolgál a vevőknek, és a lámpa formák is különböző nehézségűek. Formiga és Almeida a gyöngybaglyot ajánlja a kezdőknek, mivel ez a legkisebb és legegyszerűbb modelljük. Ha ezt rendeljük, rögtön három baglyot is kapunk, és ha hihetünk a leírtaknak, egy gyöngybaglyot még a legamatőrebb hajtogató is egy óra alatt össze tud rakni.

lamp2

lamp4

“Megihletett bennünket a origami művészete és a csodálatos papír figurák, amik egy egyszerű lapból állnak össze komplex testekké. Azonban mi ennél kicsit többet szerettünk volna alkotni. Életet szerettünk volna lehelni a termékünkbe, így már szinte a kezdetektől tudtuk, hogy fénnyel kell kombinálnunk a papírállatokat.” – mondták.

lamp5

Aki kicsit nagyobb kihívásra vágyik, tehet egy próbát a papagájjal, a császárpingvinnel, a kis pingvinnel, vagy a teknősbékával. A kis gyöngybaglyok ugyan egyszerűek és gyönyörűek, mégis az Aurora névre hallgató éjszakai bagoly a fő termékük. Természetesen minden állatnál tengernyi lehetőségünk van, ami a színeket illeti, így a visszafogottabbak választhatnak maguknak lágy, természetes színeket, de az egészen vadak bevállalhatnak egy rózsaszín pingvint, vagy egy neon zöld teknőst is.

lamp1

lamp3

A lámpák egyébként jó minőségű, 160 grammos papírból készülnek, így egyszerre könnyen hajtogatható, mégis tartós, ha egyszer elkészülnek. “Minden állatnak van egy egyedi testtartása vagy mozdulata. Ezeket az elemeket próbáltuk a lámpákba is belevinni, hogy sokkal élethűbbek legyenek.” – tették hozzá.

Forrás: http://dornob.com/