Érdekességek

Origami lámpák, amit mi állíthatunk össze

2016.12.29. - 14:59  |  Nincs hozzászólás

A különleges kinézetű origami állatok bármikor fel tudnak dobni egy nappalit, hálószobát, vagy dolgozószobát. Ezen az alapötleten indult el a két portugál tervező is, Hugo Formiga és Teresa Almeida, az OWL paperlamps alkotói.

Most az ötletük valósággá vált, ugyanis bárki élvezheti a világító origami állat lámpákat. A dolog pikantériája, hogy a vásárlóknak maguknak kell összeállítani a lámpát, de aggodalomra semmi ok, a tervezőpáros ugyanis elképesztően pontos instrukciókkal szolgál a vevőknek, és a lámpa formák is különböző nehézségűek. Formiga és Almeida a gyöngybaglyot ajánlja a kezdőknek, mivel ez a legkisebb és legegyszerűbb modelljük. Ha ezt rendeljük, rögtön három baglyot is kapunk, és ha hihetünk a leírtaknak, egy gyöngybaglyot még a legamatőrebb hajtogató is egy óra alatt össze tud rakni.

lamp2

lamp4

"Megihletett bennünket a origami művészete és a csodálatos papír figurák, amik egy egyszerű lapból állnak össze komplex testekké. Azonban mi ennél kicsit többet szerettünk volna alkotni. Életet szerettünk volna lehelni a termékünkbe, így már szinte a kezdetektől tudtuk, hogy fénnyel kell kombinálnunk a papírállatokat." - mondták.

lamp5

Aki kicsit nagyobb kihívásra vágyik, tehet egy próbát a papagájjal, a császárpingvinnel, a kis pingvinnel, vagy a teknősbékával. A kis gyöngybaglyok ugyan egyszerűek és gyönyörűek, mégis az Aurora névre hallgató éjszakai bagoly a fő termékük. Természetesen minden állatnál tengernyi lehetőségünk van, ami a színeket illeti, így a visszafogottabbak választhatnak maguknak lágy, természetes színeket, de az egészen vadak bevállalhatnak egy rózsaszín pingvint, vagy egy neon zöld teknőst is.

lamp1

lamp3

A lámpák egyébként jó minőségű, 160 grammos papírból készülnek, így egyszerre könnyen hajtogatható, mégis tartós, ha egyszer elkészülnek. "Minden állatnak van egy egyedi testtartása vagy mozdulata. Ezeket az elemeket próbáltuk a lámpákba is belevinni, hogy sokkal élethűbbek legyenek." - tették hozzá.

Forrás: http://dornob.com/

Rovat további cikkei

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Új fejezet kezdődött a Mars kutatásában

A kutatók szerint új fejezet kezdődött a Mars kutatásában, miután az...

2019.01.03. - 09:11 tovább »

Halhulladékból előállított biogázzal fogják táplálni az...

A halfeldolgozás melléktermékeiből előállított biogázzal fogja hajtani...

2018.11.24. - 11:31 tovább »

Friss cikkek

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »

Erdősítéssel szorítják vissza az elsivatagodást Észak-Kínában

Több mint 860 ezer hektárnyi erdőt telepítenek az észak-kínai...

2019.04.12. - 13:35 tovább »