Érdekességek

Spontán elkészített, egyedi pad

Ülések, székek, padok. Mind használjuk őket, ami azt illeti valószínűleg, ahogy ezeket a sorokat olvassák, mind ülnek valamin, nem igaz? Azonban ezeknek az ülő alkalmatosságoknak az elkészítése is lehet művészi vagy egyedi. Amikor megkérték a Practice of Everyday Design tervezőit, hogy csináljanak egy ülést, kidobták a megszokott ötleteket és inkább valami egészen újjal álltak - vagyis ültek - elő.

Kidőlt, ám egyben maradt, egészséges fát vásároltak, amikbe aztán brutális erővel és baltával üléseknek vágtak helyet. Ezeket a réseket később teljese ellentétes módon, sebész pontossággal formálták meg és egy ízléses, puha párnát raktak beléjük. A végeredmény egy eddig soha nem látott mestermű, főleg ha figyelembe vesszük a rendkívüli színösszeállítást, ami szinte azonnal vonzza a szemet.

A padot megrendelésre készítették, és ahelyett, hogy pontosan megtervezték volna az egészet, szépen lerajzolták volna, egyeztettek volna a klienssel, a tervezők, David Long és Antoine Morris egy absztrakt gondolattól vezérelve csak elkezdtek darabokat kivágni a fadarabokból, hogy azt egy egyszerű tönkből egy használható “szoborrá” alakítsák.

pad3

Először felkeresték a torontói hivatalt, hogy megtudják hol találhatnak helyi, kidőlt, egészben maradt fákat. Ezt követően végigjárták a kijelölt fa temetőket, és erdészeteket, hogy megtalálják a tökéletes darabot bútorukhoz. Végül megtalálták, és el is vitték a műhelyükbe, ahol azonnal szó szerint nekiestek a farönknek.

Miután végeztek a pusztítással, felkerestek egy helyi autóműhelyt, ahol üléseket és üléshuzatokat készítenek, s velük egyeztetve rendelték meg a párnázott bélést a kivágott részekbe. A kész termék valóban egy egyedi külsejű kis pad, ami bárhol is lesz, biztosak vagyunk benne, hogy jól fog mutatni.

Forrás: http://www.yankodesign.com/