Érdekességek

A moszkvai Városi Farm gyerekeknek

A városi élet eltávolíthat minket a természettől és elfeledtetheti velünk, honnan is jön az étel. Egy moszkvai kezdeményezés szerint ennek azonban nem kell így maradnia.

Az orosz Wowhaus nemrég fejezte be a Városi Farm építését, ahol a gyerekek újra közel kerülhetnek a természethez, megtanulhatják, hogyan termesszék meg maguknak az ételt és azt is miként készíthetnek ezekből ínycsiklandó ételeket. Ez a város szívében lévő farm az első Moszkvában, és különböző agrárgazdasági tevékenységekben próbálhatják ki magukat a gyerekek, legyen az állattartás vagy növénytermesztés.

farm7

A három hektáros Városi Farm a Kamenskiye Tavak mellett kapott helyet. A területen számtalan módon el lehet ütni az időt, és hasznos dolgokat lehet tanulni bel- és kültéren egyaránt. Alapvetően három oktató részre van osztva a farm. Első az állattenyésztő zóna. Itt van egy pajta, rengeteg csirkeól, és egy legelő is, ahol közel 60 állat – kecskék, bárányok, tehenek – legel szabadon.

farm2

A második zóna a műhely, ahol a különböző földművelő eszközökkel ismerkedhetnek meg a gyerekek. Sőt itt lehet tanulni fazekasságot, faművelést és sok egyebet, ahol kiélhetik magukat a művészetre fogékonyak. A harmadik pedig a termés zóna, ahol üvegházak, zöldséges kertek, és speciális, egzotikus növényeknek tervezett ápolók is vannak. A Városi Farm emellett otthont ad egy étteremnek, egy piknikező területnek, egy könyvtárnak, egy játszótérnek és egy gyerekeknek épített horgásztónak. Sőt, egy kis főzőiskola is van itt, szintén a gyerekeknek.

farm8

Nem csak szabad a gyerekeknek, hogy odamenjenek az állatokhoz és foglalkozzanak velük, de egyenesen biztatják őket erre, azzal, hogy velük készíttetik el az állatok ételeit, és ők is adhatják nekik oda azt. A dolgozók további fontos dolgokat osztanak meg a gyerekekkel az állattartás fontosságáról, annak kivitelezéséről, pénzügyi és gazdasági hátteréről.

farm5

“Az első számú célja a farmnak az oktatás. Ez egy állandó élő show, a közönség soraiban pedig a gyerekek ülnek, azonban javasoljuk a szülőknek is, hogy jöjjenek el és tapasztalják meg ők is ezt az életet. Egész évben vannak képzések, oktatások, tematikus prezentációk, és egyéb események, amivel szeretnénk népszerűsíteni a helyet, és elérni az elsődleges célunkat, hogy okítsuk a fiatalokat.” – áll a VDNHk weboldalán.

farm1

farm4

Forrás: http://en.wowhaus.ru/