Érdekességek

DiCaprio egy kínai elektromos jármű gyártó reklámarca lesz

Leonardo DiCaprio már számtalan szerepet eljátszott, és nem csak a vásznon. Ő az ENSZ Békenagykövete, dokumentumfilm készítő, és a klímaváltozás egyik elhivatott aktivistája. A világ egyik legsokoldalúbb színésze most leszerződött a BYD-ehz, a kínai elektromos autó gyártóhoz.

A BYD egy elég jelentős elektromos autó gyártó, vagy ahogy ők hívják a saját termékeiket, új energia jármű gyártó. Magukat a világ egyik legnagyobb elektromos autó gyártójának tartják, nem is véletlenül. 2015-ben övék volt a piac 11%-a és 2016 első felében 130%-kal nőtt az eladásuk. Jelenleg egy teljesen új szérián dolgoznak, a kampányukat úgy nevezték el, hogy Cool the Earth by One Degree Celsius (Hűtsük le a Földet Egy Celsius Fokkal).

A kampányba bele tartozik egy elképesztően hatékony, és környezetbarát elektromos autó széria készítése, emellett pedig fel szeretnék hívni a figyelmet a klímaváltozásra, és rábírni az embereket, hogy máshogy gondoljanak az energiára és annak fogyasztására. Ennek a kampánynak lesz most az arca Leonardo DiCaprio, akinek minden bizonnyal tetszik a kampány.

byd2

“Mr. Leonardo DiCaprio elhivatottsága a környezetvédelem iránt nagy hatással volt a világra. Mint a kínai márkánk nagykövete, örömünkre szolgál, hogy vele dolgozhatunk, és együtt hívhatjuk fel a figyelmet a klímaváltozás veszélyeire. Azon fogunk dolgozni, hogy népszerűsítsük a tiszta energián alapuló szállítást.” – mondta a BYD márka- és PR igazgatója, Sherry Li.

byd1

“A világon egyre többen realizálják, hogy a fosszilis üzemanyaggal működő autók nem elég hatékonyak, ráadásul a környezetünket is rombolják. Nagyon örülök, hogy egy ilyen kampányhoz is csatlakozhatok, remélhetőleg ennek kapcsán egyre több elektromos autó jelenik majd meg Kína, és a világ útjain.” – mondta DiCaprio egy nyilatkozatban.

Forrás: https://cleantechnica.com/