Érdekességek

Konyhakert egyszerűen, folyamatos öntözés nélkül

Az otthoni konyhakertek ápolása számtalan embernek jelentenek kihívást. Nem azért mert nem képesek egy növényt pár naponta meglocsolni, hanem mert a rohanó világunkban sok mindenről könnyedén megfeledkezünk, ráadásul egyre kevesebb ideje jut az embereknek arra, hogy otthon főzzenek. Ilyenkor rengeteg ember szomorúan veszi észre, mi is történt az ablakban növekedő bazsalikommal, ha pár napi nem is fordult meg nagyon a konyhájában.

Ez azonban mind a múlté lehet, ugyanis az Aqua Design Innovations (ADI) egy csodálatos EcoQube Frame-mel megoldaná ezen emberek problémáit. Az EcoQube Frame nemrég került fel Kickstarterre, és a 10.000 dolláros célt elképesztően hamar átlépték, a kampány felkerülése után 40 perccel már a tervezett összeg háromszorosát szerezték meg a tervezők. Az elmúlt idők egyik legnagyobb Kickstarter sikerét tudhatja magáénak az EcoQube Frame ezzel a teljesítménnyel, de mégis mivel tudta ennyire lenyűgözni az embereket?

garden8

Először is, az EcoQube Frame egy alapvetően dizájnos kis tárgy, jól mutat bármilyen környezetben. Másik óriási előnye, hogy kicsi, így a legapróbb lakásokban is könnyedén elhelyezhető a függőleges konyhakert. És végül, a termék valódi érdeme, hogy úgy tudunk magunknak fűszereket és kis méretű zöldségeket termeszteni, hogy oda se kell figyelnünk rá. Bizony, az EcoQube Frame mindent megcsinál helyettünk.

Alapvetően az EcoQube Frame két részből áll, a magoknak szánt tárolóból és a vizes kádból. Előbbi úgy néz ki mint a kartonlap felépítése, ide temérdek mennyiségű mag beszórható, míg utóbbiba nekünk elég csak tápanyagokkal dúsított vizet töltenünk, és utána a termék teszi is a dolgát. Nem kell aggódni, hogy túlöntözzük a növényt, vagy hogy elfeledkezünk a locsolásról, hiszen az EcoQube Frame mindig csak annyi vizet juttat a magokhoz, amennyire szükségük van.

garden2

“Ez a legegyszerűbb, és legkompaktabb módja az lakásban való, virágföld nélküli növénytermesztésnek. Persze azoknak is remek választás, akik nem éreznek magukban eleget, hogy egy növényt megfelelően el tudnak látni. Mivel a rendszer önmagát öntözi, nem kell attól félni, hogy elrohasztjuk a gyökereket, vagy hogy egész egyszerűen a kiszáradás szélén hagyjuk a növényt. Ez a két leggyakoribb probléma, amikor valaki otthon növeszt valamit a konyhájában, és az EcoQube Frame mindkettőt megoldja.” – írták a tervezők.

garden3

A magok számára szolgáló tárolók 100%-ig újrahasznosított anyagokból készültek. A tervezők szerint egy hét alatt nagyjából 25 dollárnyi (kb. 7.000 forintnyi) zöldséget és fűszert képes növeszteni az EcoQube 10 nap alatt, ami azt jelenti, hogy egy hónap alatt már be is hozhatja az árát. Jelenleg a kampány közel 110.000 dollárnál jár, és még 48 nap van hátra. A tervek szerint májusban indul a gyártás és novemberben szállítják ki az első példányokat az Egyesült Államokba.

Forrás: https://www.kickstarter.com/