Érdekességek

Felhő formájú lámpa, ami lebeg és a zene ütemére “villámlik”

Szinte mindenki szereti néha feldobni otthonát valami különlegessel, valami igazán egyedivel, ami azonnal bevonzza a látogatók tekintetét. A Richard Clarkson Studio és a Crealev egy ilyen tárgyat készített, a Floating Cloud-ot, ami egy speciális mágnes segítségével lebeg és ad hangulatvilágítást.

A Richard Clarkson Studio és a Crealev több felhő témájú terméket készített már, ez a lámpa is annak a szériának a része. Előbbi szolgáltatja a varázslatos külsőt, míg a Crealev az innovatív lebegő technológiát biztosítja. A felhő lámpát 3D nyomtatásnál használatos PETG-ből és hipoallergén poliészter szálakból készítették, ami nagyjából 7 centiméterrel a talpazat felett lebeg a mágnesek segítségével.

felhő5

felhő2

A felhő teljesen vezeték nélküli, az alap biztosítja az áramot, amiben újratölthető lítium ion akkumulátorok vannak. Az élethű hatás kedvéért a felhő forog és egyik oldaláról a másikra billen át néha, a hangérzékelős RGB LED izzók pedig egy valódi vihar hatását kelthetik.

A súly csökkentése végett a felhőben nincs hangszóró, de képes külső hangszórókra vagy bármilyen más hangra reagálni. Elég csak berakni kedvenc zenénket, és a felhő villog is annak ütemére, s teszi mindezt négy különböző módban. A színeket és a módok közötti váltakozást egy infravörös távirányító segítségével állíthatjuk be.

felhő3

felhő4

“A felhőt ritka föld mágnesek, elektromágnesek és lokációs szenzorok tartják a helyén. A belsejében helyet kapott egy infravörös érzékelő is, ami között ha megszakad a kapcsolat (mondjuk a kezünk miatt), a felhő leereszkedik, míg ha vissza szeretnénk tenni csak finoman el kell kezdenünk felemelni, majd finoman jobbra-balra kell mozgatni, amíg be nem ‘zár’ a helyére. A puha külső biztosítja, hogy ne essen semmi baja a leérkezéskor.” – írják a készítők.

Sajnos azonban a Floating Cloud nem fog minden nappalinak vagy hálószobának egyedi külsőt kölcsönözni, hiszen összesen 100 darabot készítettek belőle, és darabját 4.620 dollárért (1,2 millió forint) lehet megkaparintani a Richard Clarkson Studio weboldalán.