Érdekességek

Minden biciklis álma ez az elektromos pumpa

A kerékpárosok egyik legrosszabb rémálma a lapos kerék. Valószínűleg senkinek nem az a kedvenc elfoglaltsága, hogy az út szélén próbálja egy kézi pumpával megoldani a helyzetet. Erre kínálhat megoldást az Interbike-on bemutatott miniFumpa.

Sok biciklis hord magával kis pumpát, hogy baj esetén kéznél legyen a megoldás, azonban ezzel szenvedni nem egy leányálom. Mások a lapos kereket sűrített levegővel oldják meg, ami ugyan sokkal gyorsabb és egyszerűbb, mint a hagyományos pumpa, de nem újra felhasználható, így ha egyszer kifogy, nekik is a pumpáláshoz kell fordulniuk. De ez már mind a múlté, hiszen az Interbike kiállításon bemutattak egy zsebre dugható elektromos pumpát, a miniFumpát.

Ez lesz minden kerékpáros álma, hiszen a pumpa elég kicsi ahhoz, hogy egy zsebben kényelmesen elférjen, és mindössze 190 grammos. Az elektromos pumpa képes egy normál bicikli kerekét nulláról 8 bárra felpumpálni, vagy akár mind a két kereket 7 bárra. Ez nem telik több időbe, mint 40-50 másodpercbe kerekenként, szóval legrosszabb esetben is 2 percen belül már ismét úton lehetünk. A miniFumpát USB-vel lehet feltölteni, ami maximum 1 órát vesz igénybe.

minifumpa-2

A miniFumpa kizárólag presta szelepes belsőket tud felfújni, de nagyobb testvére, ami csak szimplán a Fumpa nevet kapta, már schrader szelepekkel is kompatibilis. A Fumpa lényegesen jobban teljesít mint kistestvére, egy töltéssel akár 6 kereket is fel tudunk fújni, ráadásul egy normál kereket 20-25 másodperc alatt tud felfújni 7 bárra. Még egy kijelzőt is kapott, hogy lássuk, hol tart a pumpálás. Egyetlen hátránya, amit a nevéből hiányzó “mini” is sugall, hogy ez már nem fér el egy nadrág- vagy kabátzsebben.

Egy miniFumpát jelenleg 129 dollárért szerezhetünk magunknak, míg a nagyobb Fumpát 179-ért kaparinthatjuk meg.

Forrás: http://newatlas.com/