Érdekességek

A Gotham Greens új 60.000 négyzetméteres, tetőtéri farmja

A Jamaica Avenue-n található klimatizált üvegház egy régi gyár tetején található meg. Az épület régebben az Ideal Toy Company tulajdona volt. A tervek szerint több, mint 5 millió fej növényvédőszer-mentes leveles zöldségeket termesztenek minden évben, köszönhetően a modern üvegházi technológiáknak és a hatalmas piacnak.

Gotham-Greens-Rooftop-Greenhouse-Hollis

A Gotham Greens termékei már számos New York-i üzletben megtalálhatóak, ilyenek például a Whole Foods Market, a Park Slope Food, valamint a FreshDirect. A várható eredmény nem csak az, hogy a Queens-ben megtalálható üvegház megszilárdítja a vállalat szerepét a piacon és még nagyobb piaci részesedést szerez, hanem be fogja ültetni az emberek fejébe a városi kertészkedés lehetőségét.

Gotham-Greens-Rooftop-Greenhouse2

“Az új state-of-the art üvegházhatású létesítmény megnyitása a tél közepén kihangsúlyozza a Gotham Greens innovatív történetét.”-mondta Gotham Greens vezérigazgatója, Viraj Puri. “Ebben az évszakban még soha nem kaptak a fogyasztók ennyire helyben termesztett, friss zöldségeket, így ez egy rendkívül nagy előrelépés New York számára.