Érdekességek

Elon Musk egy Twitter üzenetváltásban fedett fel néhány újdonságot

Elon Musk körül egy pillanatra sem áll meg a világ, ami nem is csoda, ha az ember egyszerre dolgozik a Teslán, a SpaceX-en, és egy mesterséges intelligencián. Lassan azon sem csodálkoznánk el, ha kiderülne a Tesla titokban fluxuskondenzátorokat gyárt, és Elon Musk áthozott a jövőből néhány játékszert.

Bármi is álljon Musk hírneve és csodálatra méltó időbeosztása mögött, most is szóba kell hozni, hiszen a napokban tartott egy Q&A-t (kérdezz-feleleket) a Twitteren, amiben szó esett néhány olyan dologról, amin a Tesla jelenleg dolgozik. Kiderült például, hogy milyen területeket szeretne még lefedni a piacon a Tesla, így már magától Musktól is hallhattuk, hogy valóban készülőben van egy Tesla platós teherautó, valamint arról is beszélt, hogy néhány szoftverfrissítéssel meg fogják könnyíteni a jelenlegi Tesla tulajdonosk életét.

Az első jelek arról, hogy a Tesla a személyszállítás mellett a teherszállításba is bele szeretne kóstolni akkor érkeztek, amikor tavaly júliusban Elon Musk kiadta a Master Plan, Part Deux névre hallgató tervét. Akkor a teherautóról Musk azt írta, hogy az potenciálisan “jelentősen csökkentheti a teherszállítás költségeit”. Szintén ugyan ebben a tervben került elő, hogy a piac minden területét le szeretnék fedni Tesla járművekkel, így nem maradhat ki az Egyesült Államokban rendkívül népszerű pickup truck, azaz platós teherautó sem.

Ezt követően, áprilisban Musk annyit írt Twitteren, hogy a pickup leleplezése 18-24 hónapra van még. A mostani megnyilvánulása ugyan nem támasztja alá, hogy ezt a határidőt továbbra is tarja, vagy sem, de az biztos, hogy Musk még nem mondott le a Tesla által gyárott platós kocsiról. “Ígérem, a Model Y után azonnal csinálunk egy pickupot is. […] Már majdnem öt éve megvan a fejemben a külseje és a belseje is. Alig várom, hogy elkészítsük.” – írta twitteren. Egyesek megkérdezték, hogy mégis mire számíthatnak egy Tesla pickuptól, mondjuk a jelenlegi legjobban fogyó pickuphoz, a Ford F-150-hez képest. “Hasonló méretű. Talán egy picit nagyobb, hogy egy (szerintem) valóban forradalmi dolgot is bele tudjunk tenni” – válaszolta Musk.

A Model Y egyébként a Tesla következő nagy dobása, egy teljesen elektromos SUV, vagyis egy városi terepjáró, ami az USA-ban szintén közkedvelt típus. Legkorábban 2019-ben számíthatunk a Model Y megjelenésére.

Musk továbbá a kérdések megválaszolása mellett néhány vásárlók által javasolt újításokra is rábólintott, azonban ezeknek érthető okokból kifolyólag még nincs meghatározott megjelenése. Az egyik ilyen funkció, amire Musk az áldását adta az volt, hogy a belső kamerák azonnal kapcsoljanak be, ha betörik az ablakokat, ezzel felvéve a tolvajt. A másik az volt, hogy a navigációs rendszer küldjön egy figyelmeztetést a család többi tagjának, ha az autó közeledik, így tudják, mikor várhatják haza a Teslát vezető családtagot. Továbbá volt még egy Disco Mode, ami a zene ütemére változtatná a belső és külső fényeket. Erre Musk csak annyit mondott, hogy “Azt mondtam volna, hogy mindet megcsináljuk, kivéve az utolsót, de [a Disco Mode] giccsesen mókásnak tűnik :)”.

Forrás: https://twitter.com/