Formula-E

London a második európai város a Formula E naptárában

Ma hivatalosan is megerősítették, hogy Róma után a brit főváros a második szerencsés város Európában, mely vendégül láthatja az FIA elektromos világbajnokságát. A versenynaptár már 8 helyszínt tartalmaz, és még két hely kiadó.

Nagyot lépett a Formula E, és rögtön több várost is bejelentettek a mai sajtótájékoztatón. Eddig csak Róma és Rio de Janeiro volt ismert, ma pedig olyan városok csatlakoztak a sorhoz, mint Los Angeles, Miami, Buenos Aires, Peking és a maláj Putrajaya. Ebből is egyértelműen látszik, hogy hasonlóan a Forma-1-hez, a 2014-ben rajtoló Formula E is Európán kívül terjeszkedik, azaz követi a pénz útját.

London polgármestere, Boris Johnson lelkesen közölte a fejleményeket: „A zéró emissziós és világszintű motorversenyzés egy szikrázó koncepció, és nagyon tetszik az, hogy London érintett legyen a Formula E születésében”- mondta az elöljáró.

„Rendelkezik a potenciállal, hogy felhívja a figyelmet azokra a lenyűgöző lépésekre, melyek az elektromos autók gyártásában mentek végbe, és egy verseny megrendezése meglehetősen figyelemreméltó hasznot jelenthet a városunknak.”

A Formula E szervezői elmondták, hogy összesen 23 város nyújtott be kérvényt a 10 helyre, tehát meglehetősen nagy az érdeklődés. A továbbiakban még két hely kiadó, és szeptemberben szeretnék véglegesíteni a versenynaptárat a Motorsport Világtanács által.

Alejandro Agag, a Formula E promótere elmondta: „Hálásak vagyunk minden városnak, mely kifejezte versenyrendezési szándékát. Rendkívül szívet melengető a tény, hogy a világ minden tájáról érdekeltek az FIA Formula E Világbajnokságban, és egyben egy globális elkötelezettségről tanúskodik a tiszta mobilitás és a fenntarthatóság iránt.”

Agag hozzátette, hogy a már meglévő helyszínek és kontinensek mellett Afrikában és Ausztrálázsiában terjeszkednének, mindezt 2015 után.

Fotó: FIA Formula E