Formula-E

Erős mezőny várható a Formula E-ben

Lucas di Grassi szerint nem lesz könnyű bajnokságot nyerni az FIA elektromos bajnokságában. A mezőny várhatóan több olyan versenyzőt is tartalmazni fog, akik a Forma-1-ben mentek korábban.

A Formula E szervezői a minap sajtótájékoztatót tartottak Silverstone-ban, ahol szabadon lehetett kérdezni a jelenlévőktől. A jövőre rajtoló bajnokság 10 csapatból és 20 versenyzőből fog összeállni: olyan korábbi F1-esek vállalnak szerepet, mint Jaime Alguersuari, Lucas di Grassi, vagy éppen Tonio Liuzzi. Az eseményen jelen volt a négyszeres bajnok Alain Prost fia, Nicolas is.

A Pirelli tesztversenyzőjeként is aktív di Grassi elmondta, hogy nagyon szívesen lenne az első világbajnok a Formula E-ben:

„Persze! Ahhoz, hogy megbecsült bajnok legyél, versenyképes mezőnyben kell nyerned, és a Formula E erős mezőnnyel fog rendelkezni”- felelte a brazil, aki hazai futamon is indulhat majd a „zümmögővel”.

„Sokkal jobb vezetni egy elektromos motorral, mert sokkal könnyebben uralhatod a nyomatékot. Az egyetlen trükkös rész, hogy kezelni kell az akkumulátor kapacitását”- jegyezte meg.

A tervek szerint a versenyzők két autót használhatnak majd fejenként a futamokon, hogy azok ne legyenek túl rövidek, és ezzel a megoldással hidalják át az egyelőre szerény kapacitást.

Fotók: FIA Formula E