Formula-E

Formula E: Hangolódj a sorozatra

A tisztajovo.hu az elsők között számolhatott be arról, hogy a Formula E névre hallgató sorozat egy újabb helyszínnel bővült, miután Los Angelesben bejelentették, hogy a nyugati part is vendégül fogja látni a sorozat mezőnyét. Miami után ez a második amerikai település, mely helyet kapott a Formula E 2014-es kalendárjában.

Los Angeles olyan városokhoz csatlakozott a hivatalos megerősítéssel, mint Miami, London, Róma, Peking, Putrajaya, Buenos Aires és Rio de Janeiro. Mindez azt jelenti, hogy már csak két hely kiadó a naptárban, melyben tíz futamot tűztek ki az első évre. Az egyik dátumot nagy valószínűséggel Monaco viszi el, kérdés, hogy ki lehet a befutó az egyetlen szabad helyre, mivel nagy a tolongás a szervezők között.

A Formula E választása többek között azért esett Los Angelesre, mert a város kiemelten kezeli az elektromos autókat, és már 121 töltőállomással rendelkeznek a település különböző pontjain. Mellette kedvezményekkel támogatják az elektromos járművek vásárlását, és adók visszatérítésével segítik az otthoni töltőállomások kiépítését a ‘Charge Up LA’ program keretében.

A Forma-1-et is megjárt brazil versenyző (Di Grassi) természetesen kapva kapott az alkalmon és tartott egy kis bemutatót a népnek.