Formula-E

Formula E: Két legyet egy csapásra

Az egyre jobban formálódó Formula E két fontos partnerrel bővült ma: a Tag Heuer lesz a hivatalos időmérő, míg a Renault szállítja az erőforrásokat. A felek ma nagy örömmel jelentették be, hogy a világ vezető autógyártója kötelezte el magát a széria mellett.

2014-ben útjára indul az elektromos bajnokság, mely tízállomással rendelkezik a világ minden táján. Összesen tíz istálló fog indulni, és két-két versenyzőt állíthatnak fel a rajtrácsra. A futamok nagyvárosokban fognak zajlani, és egy órásra tervezik őket. Ma fontos mérföldkőhöz érkezett a széria, mivel a Tag Heuer mellett a  Renault is beszállt. A francia autógyártó a Spark Racing Technology-val együttműködve szállítja majd a technikát.

„A Renault egyedülálló elkötelezettséget demonstrált a zéró emissziós mobilitás iránt, hiszen 4 elektromos autót is kínál a piacon. A Renault Európában, míg a Renault-Nissan Szövetség világszinten lett vezető az elektromos autók értékesítésében. A Formula E egy izgalmas lehetőség arra, hogy demonstráljuk az elektromos autókkal kapcsolatos megoldások kiválóságát és megbízhatóságát”- mondta büszkén Philippe Klein a Renault Grouptól.

Alejandro Agag, a Formula E Holdings (FEH) vezetője szintén nagyon derűlátó volt a bejelentés kapcsán.

„A Renault és a Formula E ugyanolyan elkötelezett az innovatív technológia és a fenntartható motorizáció iránt, és örömmel jelentjük be, hogy alapító partnerként üdvözölhetjük őket ebben a bajnokságban.” Agag hangsúlyozta, hogy a Renaulttal két legyet ütnek egy csapásra, mivel az sikeres és nagy múltra tekint vissza a motorsportban, ugyanakkor „úttörő az elektromos járművek terén, mivel az első olyan komoly autógyár, mely zéró emissziós autót árul.”

A Renault technikai partnere, a Spart Racing Technology sem hagyhatta szó nélkül a fejleményeket.

„Az eredményeik és a magas szintű motorsportban tanúsított részvétel a márkáért beszél. Ehhez jön még az is, hogy a Renault mindig is az innováció élmezőnyéhez tartozott, és felbecsülhetetlen értéket jelent a tapasztalatuk és tudások egy olyan kulcsfontosságú pillanatban, mint a FIA Formula E World Championship létrehozása”- mondta Frédéric Vasseur, a Spark CEO-ja.

Fotó: FIA Formula E