Formula-E

Újabb csapattal bővült a Formula E: beszállt az Andretti Autosport!

2013.07.17. - 15:45  |  Nincs hozzászólás

Nagy név csatlakozott a Formula E mezőnyéhez, miután ma hivatalosan is megerősítették, hogy Michael Andretti csapata, az Andretti Autosport is ott lesz a rajtrácson 2014-ben. A Formula E harmadik belépője szintén „ügyfélautót” fog futtatni az első szezonban.

A bejelentésre Indianapolisban, az Andretti Autosport főhadiszállásán került sor, és a csapat alapítója mellett jelen volt Alejandro Agag, a Formula E Holdings ügyvezetője is. Az Andretti Autosport óriási népszerűségnek örvend a tengerentúlon, és csapatokat futtat az IZOD IndyCar Seriesben, mellette még a Firestone Indy Lightsban, a Pro Mazda Championshipben, és az USF2000 National Championshipben is. Az IndyCarban eddig négy címet gyűjtöttek be.

Az első évben minden csapat a Spark-Renault SRT_01E Formula E versenyautót fogja használni, melyet a francia Spark Racing Technology épít, de közreműködik a McLaren, a Williams, a Dallara, és a Renault is. Az Andretti Autosport a harmadik csapat, mely nevezett az elektromos bajnokságba a brit Drayson Racing és a kínai China Racing után.

„Megtiszteltetés az Andretti Autosport számára, hogy egyike lehet a Formula E tíz alapítócsapatának, melyek az első szezonban indulnak”- mondta Andretti. „Már nagyon várom, hogy még jobban felfedezzük ezt a szériát, és világszerte segítsük építeni a nyitott karosszériás versenyzés jövőjét”- jegyezte meg az amerikai.

Agag szintén nagyon boldogan nyilatkozott a bejelentés alkalmával. „Abszolút örömünkre szolgál, hogy a bajnokságban üdvözölhetjük az Andretti Autosportot; egy csapatot, mely hihetetlen pedigrével rendelkezik a versenyzés terén, és olyan eredményekkel, melyek óriási hozzájárulást jelentenek majd a Formula E-nek – efelől nincs kétségem.”

„Az is fantasztikus, hogy egy ennyire magasan jegyzett versenycsapat elkötelezi magát a fenntartható versengés mellett, mindezt úgy, hogy két amerikai futam is van a naptárban – Los Angeles és Miami. Biztos vagyok benne, az amerikai rajongóknak lesz miért drukkolni a versenynapokon.”

Rovat további cikkei

Trulli elégedett a Formula E autójával: olyan, mint egy rendes versenygép

Jarno Trulli elég sok mindent vezetett már az elmúlt évtizedekben, és az...

2014.03.25. - 17:22 tovább »

A Formula E autói mindenkit meg fognak lepni: futurisztikus hangzás a Star...

Alejandro Agag promóter szerint az elektromos versenyautók kellemes...

2014.03.23. - 13:56 tovább »

Trulli, Heidfeld, Bird, és d’Ambrosio is csatlakozott a Formula E...

A Forma-1-ből és a GP2-ből ismerős nevek csatlakoztak a Formula E...

2014.03.19. - 13:50 tovább »

Friss cikkek

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »