Formula-E

Itt a Formula E negyedik csapata: beszállt az amerikai Dragon Racing!

Az Andretti Autosport, a Drayson Racing és a China Racing után ma megérkezett az elektromos világbajnokság negyedik csapata. A Dragon Racinget 2006-ban alapították, akkor még Luczo Dragon Racing név alatt futott, köszönhetően Steve Luczo társalapítónak, aki Jay Penskével hívta életre az alakulatot. Idén két autóval versenyeznek az IndyCarban, versenyzőik Sebastian Saavedra és a Forma-1-ből is ismerős Sébastien Bourdais.

A csapat központja Los Angelesben van, mely nemrég lett a világ vezető piaca az elektromos autók számára. A Formula E első bajnoksága 2014 szeptemberében indul majd, és átnyúlik 2015-re. Alejandro Agag, a Formula E Holdings ügyvezetője boldogan jelentette be a hírt.

„Rendkívül boldogak vagyunk, hogy az FIA Formula E-ben üdvözölhetjük a Dragon Racinget, és meggyőződésünk, hogy Jay Penske és csapata jelentős hozzájárulást jelent a rajtrácsunknak. A mai bejelentés egyúttal egy Los Angeles-i központtal rendelkező csapatot hoz a bajnokságba. Ennek különleges jelentősége van, miután Kalifornia lett „az elektromos autók földje”; ezt a példát akarjuk hirdetni a világban.”

A Formula E Los Angelesben is fog futamot rendezni, és az Andretti Autosporttal már két amerikai csapatuk is van. Agag azt is elmondta, hogy november végére kívánják véglegesíteni és bejelenteni a rajtrácsot.

Jay Penkse szintén boldogan nyilatkozott. „Megtiszteltetés a Dragon Racing számára, hogy beválasztották a Formula E alapító csapatai közé. A Formula E egy víziót szimbolizál a motorsport és az autóipar jövőjének, miközben közvetlenül szólítja meg a motorsportrajongók egy új generációját, teszi mindezt globális szinten. Nagyon várjuk a megkérdőjelezhetetlen növekedését és terjeszkedését a következő évtizedben.”