Formula-E

Itt a Formula E első versenynaptára: Monaco is helyet kapott a bajnokságban!

Tíz futam lesz az elektromos világbajnokság első szezonjában, mely Kínában rajtol jövő szeptemberben, és Londonban ér véget 2015 nyarán. Ma három új helyszínt is megerősített a Nemzetközi Automobil Szövetség.

Hong Kong, Punta del Este és Monaco is helyet kapott a Formula E első hivatalos versenynaptárában. Peking és Monaco sorsa még nem végleges, mivel megerősítésre várnak, de nagy eséllyel 2014. szeptember 20-án rajtolhat az első bajnokság, méghozzá a kínai városban. London szeretett volna nyitóverseny lenni, de helyette záróesemény lett: 2015. június 27-én ér véget az első szezon.

Érdekesség, hogy Róma, Bangkok, és Rio de Janeiro is kiesett a körből, pedig az első között jelentették be őket mint vendéglátó helyszíneket. A szervezők szerint ezek a városok a jövőben kerülhetnek be a naptárba. Európában csak három forduló lesz: Monaco, Berlin, és London egymás után következik a sorban.

Új jelentkező Uruguay: Punta del Este 2014. december 13-án fogadja a 10 csapatból és 40 autóból álló mezőnyt. Ezzel az év utolsó versenye is. A bajnokság január 10-én folytatódik Argentínában.

Az FIA megjegyezte, hogy minden pályának eleget kell tennie a szervezet kívánalmainak, és azt is, hogy fent említett két várost még nem erősítették meg véglegesen.

Egyelőre négy csapat nevezett a szériába, de Alejandro Agag bízik benne, hogy még idén ősszel feltöltik a mezőnyt. Már két amerikai, egy kínai, és egy brit alakulat nyújtotta be a jelentkezést, és helyet is kaptak a rajtrácson.

Az előzetes Formula E versenynaptár a 2014/15-ös szezonra

szeptember 20. – Kína, Peking

október 18. – Malajzia, Putrajaya

november 8. – Hong Kong

december 13. – Uruguay, Punta del Este

január 10. – Argentína, Buenos Aires

február 14. – USA, Los Angeles

április 18. – USA, Miami

május 9. – Monaco

május 30. – Németország, Berlin

június 27. – Anglia, London